Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
3 Katlı Pasta

3 Katlı Pasta

3 katlı pasta, yapımı zor gibi gözükse de sanıldığı kadar zor değildir. Katlı olmasından dolayı gözünüz korksa da yaparken kolaylığını gördükten sonra vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacaktır. Kalabalık gelecek konuklarınız için, sevdiklerinizin doğum günlerinde veya özel günlerinizde sevdiklerinize güzel bir sürpriz yapmak istiyorsanız bu pasta tarifi tam size göre.

3 Katlı Pasta İçin Malzemeleri

  • Boyutu 26 cm olan kelepçeli kalıp
  • Boyutu 20 cm olan kelepçeli kalıp

Boyutu 26 cm Olan Kelepçeli Kalıp için

  • 5 tane taze yumurta (Oda sıcaklığında olmalıdır)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao

Boyutu 20 cm Olan Kelepçeli Kalıp için

  • 4 tane taze yumurta (O oda sıcaklığında olmalıdır)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Pastanın Üst Kreması için
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım paket kremşanti
Ara Kreması Kakaolu Pandispanya için
  • 1 paket çikolatalı kremole (Kremole: puding gibi hazır olarak bulunan fakat pişirilmeden sadece sütle çırpılarak hazırlanan tatlı türüdür.)
  • İstediğiniz kadar damla çikolata
Ara Kreması Sade Pandispanya için
  • 1 paket muzlu kremole
  • 1 paket çilekli kremole
  • Muz, çilek, vişne (İstediğiniz mevsim meyveleri)
Pasta Üzerinin Süslemesi için
  • Şeker hamuru
  • Yenilebilir gofret çiçekler
  • Şeker süslemeleri
3 Katlı Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle oda sıcaklığında bulunan 5 adet taze yumurtayı 1.5 su bardağı toz şekerle derin bir kapta köpük, köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra 1 su bardağı un, yarım su bardağı nişastayı malzemelerin üzerine ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Derin kaba daha sonra 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 3 çorba kaşığı kakaoyu da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Derin kapta karıştırdığımız malzemelerimizi yapışmaması için yağlamış olduğumuz 26cm'lik kelepçeli kaba boşaltıyoruz. 180 dereceye ayarlamış olduğumuz fırına 26 cm'lik kalıbı koyarak pişirmeye başlıyoruz. Pişirdiğimiz pandispanyamızı streç filme sararak buzdolabına soğuması için koyuyoruz. Sardığımız pandispanyayı 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.

Daha sonra oda sıcaklığında bulunan 4 adet taze yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle derin bir kapta köpük, köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Derin kapta çırptığımız malzemelerimizin üzerine 1 su bardağı un, yarım çay bardağı nişasta, 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz karışımı yapışmaması yağladığımız 20 cm'lik kelepçeli kaba boşaltıyoruz ve 180 dereceye ayarlamış olduğumuz fırına koyarak pişirmeye bırakıyoruz. Pişirdiğimiz pandispanyamızı streç filme sararak buzdolabına soğuması için koyuyoruz. Sardığımız pandispanyayı 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Bu işlemi tekrar yaparak 3. Katımızı oluşturuyoruz ve kenarlarını bıçakla biraz tıraşlayarak diğerinden küçük olmasını sağlıyoruz.

Pastayı hazırlamadan önce ilk olarak kakaolu pandispanya kremasını hazırlıyoruz. Bunun için öncelikle 1 paket çikolatalı kremoleyi hazırlayarak bir kenara koyuyoruz. Daha sonra sade pandispanya kremasını ayarlamak için 1 paket muzlu kremoleyi ve 1 paket çilekli kremoleyi hazırlayarak bir kenara koyuyoruz. Üst kremayı hazırlamak için derin bir kaba 2 çorba kaşığı un, yarım su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kremşanti ve 2 su bardağı sütü karıştırarak karıştırıyoruz. Orta boy tencereye karıştırdığımız malzemelerimizi boşaltıyoruz ve orta derece kaynatmaya başlıyoruz. Kaynayan kremayı soğuması için bir müddet bekletiyoruz.

Buzdolabında beklettiğimiz pandispanyaları ortadan ikiye ayırarak kesiyoruz. Kestiğimiz pandispanyanın her katını sütle güzel bir şekilde ıslatıyoruz. İlk önce alt kattan başlıyoruz. Kekimizin birinci katına bir kenarda beklettiğimiz çikolatalı kremoleyi sürüp üzerine damla çikolatalarını serpiyoruz. 2. Katı 1. Katın üzerine kapatıyoruz. Pastamızın üzeri için daha önceden hazırlamış olduğumuz kremadan ince bir tabaka halinde pastamızın her tarafına sürüyoruz ve yaklaşık 20-30 dakika kremanın biraz sertleşmesi için bekletiyoruz. Diğer katımız için sade pandispanyayı yine sütle veya taze sıkılmış portakal suyu ile ıslatıyoruz. Hazırlamış olduğumuz muzlu kremoleyi sürüp muz dilimlerini yerleştiriyoruz ve diğer kekin üzerini kapatıyoruz. Yine hazırladığımız kremayı pastamızın her tarafına güzel bir biçimde sürerek buzdolabına koyuyoruz. 3. Pastamız için de hazırladığımız çilekli kremoleyi sürüp üzerine çilek dilimlerini ve frambuaz kayarak diğer katın üzerini kapatıyoruz. Kalan kremayı bu pastanın üzerine güzel bir şekilde sürerek dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.

Şeker hamurlarını pastaların boyutundan büyük olacak şekilde açıyoruz ve pastaların üzerine çok dikkatli ve özenli bir şekilde yerleştirip pastanın kenarlarında kalan fazlalıkları bıçak yardımıyla keserek düzeltiyoruz.

1. Kat pastamızın ortasına koymak için 5 adet çöp şişi pasta yüksekliğini ölçmek için kullanarak çöp şişleri pasta boyutunda kesiyoruz. Bu çubukları pastanın orta kısmına yerleştiriyoruz. 2. Kat pastamızın üst boyutuna göre bir pasta altığı kesiyoruz ve bu çubukların üzerine kestiğimiz pasta altlığını yerleştiriyoruz. 2. Kat pastamızı da şeker hamuruyla kapladıktan sonra 1. Kat hamurumuzun üzerine yerleştiriyoruz. 2. Kat pastamızın orta bölümlerine yine kesmiş olduğumuz çubuklardan yerleştirerek pasta altlığını bu sefer 3. Kat pastamızın boyutunda keserek yerleştiriyoruz. 3. Kat pastamızı da şeker hamuruyla kapladıktan sonra 2. Katın üzerine yerleştiriyoruz. Böylece 3 katlı pastamızı hazırlamış oluyoruz.

Sırada pastamızı süslemek ve biraz renklendirmek var. Gofret çiçeklerimizin arka bölümlerine birazcık su sürerek pastamızın üzerine güzel ve özenli bir biçimde yerleştiriyoruz. Aynı zamanda şeker hamurundan çiçek veya başka şekiller yaprak da pastamızın üzerini süsleyebiliriz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 13:10:42
3 Katlı Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
3 Katlı Pasta Yorumları
şifre

2 Yorum Yapılmış "3 Katlı Pasta"
salak yengeni falan çagırsana ohh ne güzel bana yardımcı lazımış ohh hava sana hoşş gerizekalı aklına siçim senin
Serap . 18.05.2014
CEVAP YAZ
bana bir yardımcı lazım pastayı yapmak için
Pera . 22.02.2014
CEVAP YAZ
Kolay Pasta Tarifi
Kolay Pasta Tarifi
Malzemeler 2 Paket kakaolu bisküvi.1 Çay kaşığı kakao 1 Paket krem şanti 100 gr. Fındık 1 Şişe süt Hazırlanışı.Bisküvileri ufak ufak kırın. Krem şanti ve soğuk sütü çırpın. İçine kakao ve dövülmüş fındık koyun. Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düze...
Islak Kek
Islak Kek
Islak kek için malzemeler4 adet yumurta.2 su bardağı şeker.2 çorba kaşığı kakao.1 su bardağı süt.Yarım su bardağı sıvı yağ2 su bardağı un.1 adet kabartma tozu.1 adet vanilya.Islak kek sosu için malzemeler1 litre süt.1 adet bitter çikolatalı puding....
Kalpli Pasta
Kalpli Pasta
Kalpli muzlu pasta, romantik bir dokunuşla hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. İşte evde kalpli muzlu pasta yapmak için basit bir tarifKalpli pasta için malzemelerPandispanya keki için malzemeler3 yumurta1 su bardağı şeker1 çay bardağı su4 çorba kaşı...
Eti Puf Pasta
Eti Puf Pasta
Eti puf pasta, şekli eti puf gibi tadı çok güzel olan bir pasta türüdür. Eti puf herkesin çocukluğundan hatırladığı ve hala sevdiği yumuşak bir tatlı türüdür. Bu tatlı evde yapılarak çocuklara daha güvenilir ve sağlıklı bir pasta yapılmış olur. Çocuk...
Şeker Hamurundan Pasta
Şeker Hamurundan Pasta
Şeker hamurundan pasta yapmak oldukça zevkli olacaktır. Hem göz zevkimiz yerine gelecek hem de lezzetine doyum olmayacak. Sevdiklerinizin doğum günlerinde, canınız pasta çektiğinde zevkle yapabileceğiniz bir tarif bu. Şimdi hep birlikte pastamızın ya...
Kremalı Pasta
Kremalı Pasta
Kremalı pasta için malzemeler3 adet yumurta.1.5 su bardağı toz şeker.1 su bardağı süt.Yarım su bardağı sıvı yağ1 paket vanilya.1 paket kabartma tozu.2 su bardağı un.Krema için malzeme2 su bardağı süt.1 çay bardağı toz şeker.2 çorba kaşığı un.1 paket...
İmam Sarığı Pastası
İmam Sarığı Pastası
İmamın sarığı pastası, ilk gördüğünüzde ne kadar hoş bir pasta diye bileceğiniz şirinliktedir. Özellikle de adından da anlaşıldığı gibi tıpkı bir sarığı anımsatan dış görünüşü ile konuklarınızın tabağında hoş bir estetik oluşturacaktır. Lezzetinin ta...
Elmalı Kek
Elmalı Kek
Mutfaktan gelen elma kokusuna hepimiz bayılırız. Bu elma kokusunun yanında lezzetiyle ün yapmış elmalı kekimizin tarifi;Elmalı kek malzemeleri2 yumurta1 bardak şeker¾ bardak Ayçiçek yağı1 bardak süt2 bardak un1 paket kabartma tozu½ bardak dövülmüş ce...
Dondurmalı Pasta Tarifi
Dondurmalı Pasta Tarifi
Dondurmalı Pasta, damak tanınıza ve göz zevkinize hitap ederek sıcak yaz aylarında içinizi ferahlatacak, her zaman arzu edeceğiniz ve kolaylıkla hazırlayacağınız mükemmel bir pasta çeşididir.Dondurmalı Pasta İçin MalzemeleriDondurmalı Pastanın Keki i...
Krem Şantili Pasta
Krem Şantili Pasta
Krem şantili pasta tarifi, özel günleriniz de sizinle birlikte eşlik edecek enfes pasta tariflerimizden bir tanesidir. Krem şantili pasta tarifini aile fertlerinize veya misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabilir ve onları bu dayanılmaz lezzet ile tan...
Çilekli Pasta
Çilekli Pasta
Çilekli pasta şahane tadı ve gözlere hitap eden görüntüsü ile beğeninizi kazanacak ve evde kolaylıkla hazırlanabilecek pasta çeşitleri arasında en güzelleri arasında yer almaktadır.Çilekli Pasta MalzemeleriÇilekli Pastanın Pandispanyası İçin Malzemel...
Yaş Pasta Keki
Yaş Pasta Keki
Yaş pasta keki, pastaya lezzet veren en önemli malzemedir. Pastanın kek malzemesi ne kadar yerinde olursa lezzeti de o kadar güzel olur. Burada dikkat edilecek en önemli ayrıntı ölçüdür. Kek malzemesi altında verilen malzemelerin ölçüsü ve gramları t...

 

Kolay Pasta Tarifi
Islak Kek
Kalpli Pasta
Eti Puf Pasta
Şeker Hamurundan Pasta
Kremalı Pasta
İmam Sarığı Pastası
Elmalı Kek
Dondurmalı Pasta Tarifi
Krem Şantili Pasta
Çilekli Pasta
Yaş Pasta Keki
Havuçlu Pasta
Beyaz Çikolatalı Pasta
Bisküvili Pasta
Doğum Günü Pastası
Petibörlü Pasta
Kakaolu Pasta
Rus Pastası
Puf Pasta
Şarlot Pasta
İki Renkli Pasta
Aşk Pastası
Galeta Unlu Pasta
Külah Pasta
Elmalı Rulo Pasta
Haşhaşlı Pasta
Pudingli Bisküvili Pasta
Limonlu Pasta
Frambuazlı Pasta
Popüler İçerik
Havuçlu Pasta
Havuçlu Pasta
Havuçlu pasta için malzemeler2 su bardağı şeker 4 yumurta 2 su bardağı çekilmiş ceviz2 su bardağı rendelenmiş havuç 1 su bardağı un 1 çay kaşığı kabar...
Beyaz Çikolatalı Pasta
Beyaz Çikolatalı Pasta
Beyaz çikolatalı pasta, muhteşem tadı ve harika görünümüyle kabul günlerinizde ve özel günlerinizde severek hazırlayacağınız ve konuklarınıza gururl...
Bisküvili Pasta
Bisküvili Pasta
Mutfakların vazgeçilmezi olan tatlı ve pastalar kadınların mutfak kurtarıcısı gibidir. Bisküvili pasta hem kolay tarifi, hemde lezzeti ile ev hanımlar...
Doğum Günü Pastası
Doğum Günü Pastası
Doğum günü pastası, doğum günleri yaşamımızın en özel günleri arasında yer alıyor. Sevdiklerimizin bu özel günlerini, yeni yaşlarının hayırlı olmasını...
Petibörlü Pasta
Petibörlü Pasta
Petibörlü pasta tarifini konuklarınıza yapabilir ve muhteşem övgüler alabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan bu pastayı aniden gelen misafirlerinize ...
Kakaolu Pasta
Kakaolu Pasta
Kakaolu pasta, mutfağınızda kolayca ve zahmetsizce yapabileceğiniz lezzetlerin başında yer alıyor. Ailenizle ve misafirlerinizle akşam çayında ağızlar...
Rus Pastası
Rus Pastası
Rus pastası, bisküvi hamurları hazırlanıp aralarına krema sürülerek yapılan bir pasta türüdür. Rus pastası adından da anlaşılacağı gibi Rusya da yapıl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kolay Pasta Tarifi
Islak Kek
Kalpli Pasta
Eti Puf Pasta
Şeker Hamurundan Pasta
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024