Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Uğur Böcekli Pasta

Uğur Böcekli Pasta

Uğur Böcekli Pasta, doğum günleri için sevimli ve lezzetli bir seçenek olacaktır. Pastanın genel görünümünden dolayı, özellikle çocuklar çok beğeneceklerdir. Yapılışı zahmetli olsa da sonucu oldukça hoş ve lezzetlidir. Bu görsel şölen vadeden pasta nişan ve söz törenleri içinde idealdir. Süt ve şeker hamuru kullanıldığı için buzdolabı dışında saklanması sakıncalıdır. Buzdolabında saklama koşulu, kapaklı bir kap içerisinde yaklaşık olarak 3 gündür. Tatlı sevenler için lezzetli ve sevimli bir seçenektir.

Uğur Böcekli Pastanın Besin Değeri

  • Protein (G): 4.38
  • Karbonhidrat (G): 58.21
  • Yağ (G): 4.53
  • Sodyum (Mg): 117.15
  • Kolesterol (Mg): 86.12
  • Potasyum (Mg): 96.89
  • Vitamin A: 62.64
  • Vitamin C: 0.17
  • Demir: 1.00.

Uğur Böcekli Pasta malzemeleri


Pandispanya için

  • 4 Adet Yumurta
  • 4 Fincan Un
  • 4 Fincan Toz Şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Sıcak Su
  • 2 Paket Vanilya
  • 2 Paket Kabartma Tozu
Kreması için
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 7 Yeme Kaşığı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Sade Kremşanti
Pandispanyayı Islatmak için
  • 1 Su Bardağı Vişne Suyu
Ara Kat için
  • 2 Paket Kremşanti
  • 1 Su Bardağı Soğuk Süt
  • 1 Adet Muz
  • 1 Çay Bardağı Damla Çikolata
Üzerinin Süslemesi için
  • 500 Kg Kırmızı Şeker Hamuru
  • 300 Kg Siyah Şeker Hamuru
  • 50 Kg Beyaz Şeker Hamuru
Uğur Böcekli Pasta Nasıl Yapılır?

Pastanın hazırlığına ilk olarak pandispanya kekinden başlanmalıdır. Derin bir çırpma kabının içerisine şeker ve yumurta konulur. Mikser ile kabın içerisindeki şeker eriyene kadar iyice çırpılır. Sıvı yağ ve sıcak su eklenir, çırpma işlemine devam edilir. Pandispanyanın son malzemeleri olan un, kabartma tozu ve vanilyada eklenir. İyice çırpılan pandispanya keki pişme işlemine hazırdır. Yağlı kâğıt serilmiş olan fırın kabının içerisine hamur iyice serilir. Uğur böceğinin kafasını oluşturacak olan bölümün keki, ufak bir fırın kabında ayrı olarak pişirilmelidir. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına her iki tepside yerleştirilir. Pandispanya kekleri 40 dakika kadar pişirilir. Pişme işlemi tamamlanmış olan pandispanya kekleri soğumaları için fırından çıkarılır.

Krema Nasıl Yapılır?

Orta ateşteki ocağın üzerine derin bir tencere koyulur. Tencerenin içerisine süt, nişasta, un, vanilya ilave edilir ve krema pişene kadar sürekli karıştırılır. Kremanın pişmesine yakın şeker ilave edilir ve bir müddet daha pişirilir. Pişmiş olan krema derin bir çırpma kabının içerisine alınır ve üzerine 1 paket toz kremşanti eklenir. Mikser ser ile krema soğuyana kadar çırpılır. Hazır olan krema soğuması için bir kenara alınır.

Ara Katın Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine süt, kremşanti ilave edilir ve kremşanti iyice katılaşana kadar çırpılır. Çırpma işlemi tamamlanan kremşanti soğuması için buzdolabına konulur. Ara katta kullanılacak olan muzlar dilimlenir.

Pandispanya keki üç eşit parçaya kesilir. Servis edilecek olan tepsinin içerisine ilk kat konulur ve meyve suyu ile ıslatılır. Uğur böceğinin kafa kısmı da aynı işleme tabi tutulur. İlk kat meyve suyu ile ıslandıktan sonra krema bir spatula ile kekin üzerine yayılır. Kremanın üzerine ikinci pandispanya katıda konulur. Tekrar ıslatılan kekin üzerine önce kremşanti dökülüp, yayılır ve muz dilimleri sıralanır. Pastanın ikinci katı olan kremşantili kata damla çikolatalarda serpilir ve malzemeyi örtmek için tekrar kremşanti sürülür. Pastanın üçüncü yani son katı konulur ve meyve suyu ile iyice ıslatılır. Son kata çok ince bir tabaka kremşanti sürülür.

Pastanın Üst Kısmının Hazırlığı

İlk olarak şeker hamurunun kırmızı renkte olanı, merdane ile bir santim kalınlığında açılır. Açma esnasında yapışmalar gerçekleşeceği için, bu durumda açma işlemi nişasta ile yapılmalıdır. Kırmızı şeker hamuru açıldıktan sonra pastanın üzerine dikkatlice yerleştirilir. Uğur böceği pastanın kafa ve beneklerini oluşturacak olan hamurun açılışı da gerçekleştirilir. Benekleri oluşturmak için bir kola kapağından yardım alınabilir. Beneklerin ve diğer bölümlerin yapıştırılmasında su ve fırça kullanılmalıdır. Kafa kısmının siyah renkteki hamuru dikkatlice kafa kısmına örtülür. Beneklerde uğur böceğinin iki kanat kısımlarına tek tek yerleştirilir. Yavaş yavaş şekillenen pastanın son aşamalarına gelinmiştir. Uğur böceğinin ağzını oluşturacak olan beyaz şeker hamuru elle şekillendirilir ve ağız kısmına yerleştirilir. Uğur böceğinin gözleri beyaz renkte hamurdan yapılmalıdır. Son olarak uğur böceğinin antenleri de siyah renkte hamurdan yapılır. Şeker hamurunun üzerinde kalan nişastaların giderilmesinde fırça ile su kullanılabilir. Tamamlanmış olan pasta buzdolabında en az 6 saat dinlenmelidir. Uğur böcekli pasta servise hazırdır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 22.01.2024 01:08:14
Uğur Böcekli Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Uğur Böcekli Pasta Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Uğur Böcekli Pasta"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kolay Pasta Tarifi
Kolay Pasta Tarifi
Malzemeler 2 Paket kakaolu bisküvi.1 Çay kaşığı kakao 1 Paket krem şanti 100 gr. Fındık 1 Şişe süt Hazırlanışı.Bisküvileri ufak ufak kırın. Krem şanti ve soğuk sütü çırpın. İçine kakao ve dövülmüş fındık koyun. Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düze...
Islak Kek
Islak Kek
Islak kek için malzemeler4 adet yumurta.2 su bardağı şeker.2 çorba kaşığı kakao.1 su bardağı süt.Yarım su bardağı sıvı yağ2 su bardağı un.1 adet kabartma tozu.1 adet vanilya.Islak kek sosu için malzemeler1 litre süt.1 adet bitter çikolatalı puding....
Kalpli Pasta
Kalpli Pasta
Kalpli muzlu pasta, romantik bir dokunuşla hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. İşte evde kalpli muzlu pasta yapmak için basit bir tarifKalpli pasta için malzemelerPandispanya keki için malzemeler3 yumurta1 su bardağı şeker1 çay bardağı su4 çorba kaşı...
Eti Puf Pasta
Eti Puf Pasta
Eti puf pasta, şekli eti puf gibi tadı çok güzel olan bir pasta türüdür. Eti puf herkesin çocukluğundan hatırladığı ve hala sevdiği yumuşak bir tatlı türüdür. Bu tatlı evde yapılarak çocuklara daha güvenilir ve sağlıklı bir pasta yapılmış olur. Çocuk...
Şeker Hamurundan Pasta
Şeker Hamurundan Pasta
Şeker hamurundan pasta yapmak oldukça zevkli olacaktır. Hem göz zevkimiz yerine gelecek hem de lezzetine doyum olmayacak. Sevdiklerinizin doğum günlerinde, canınız pasta çektiğinde zevkle yapabileceğiniz bir tarif bu. Şimdi hep birlikte pastamızın ya...
Kremalı Pasta
Kremalı Pasta
Kremalı pasta için malzemeler3 adet yumurta.1.5 su bardağı toz şeker.1 su bardağı süt.Yarım su bardağı sıvı yağ1 paket vanilya.1 paket kabartma tozu.2 su bardağı un.Krema için malzeme2 su bardağı süt.1 çay bardağı toz şeker.2 çorba kaşığı un.1 paket...
İmam Sarığı Pastası
İmam Sarığı Pastası
İmamın sarığı pastası, ilk gördüğünüzde ne kadar hoş bir pasta diye bileceğiniz şirinliktedir. Özellikle de adından da anlaşıldığı gibi tıpkı bir sarığı anımsatan dış görünüşü ile konuklarınızın tabağında hoş bir estetik oluşturacaktır. Lezzetinin ta...
Elmalı Kek
Elmalı Kek
Mutfaktan gelen elma kokusuna hepimiz bayılırız. Bu elma kokusunun yanında lezzetiyle ün yapmış elmalı kekimizin tarifi;Elmalı kek malzemeleri2 yumurta1 bardak şeker¾ bardak Ayçiçek yağı1 bardak süt2 bardak un1 paket kabartma tozu½ bardak dövülmüş ce...
Dondurmalı Pasta Tarifi
Dondurmalı Pasta Tarifi
Dondurmalı Pasta, damak tanınıza ve göz zevkinize hitap ederek sıcak yaz aylarında içinizi ferahlatacak, her zaman arzu edeceğiniz ve kolaylıkla hazırlayacağınız mükemmel bir pasta çeşididir.Dondurmalı Pasta İçin MalzemeleriDondurmalı Pastanın Keki i...
Krem Şantili Pasta
Krem Şantili Pasta
Krem şantili pasta tarifi, özel günleriniz de sizinle birlikte eşlik edecek enfes pasta tariflerimizden bir tanesidir. Krem şantili pasta tarifini aile fertlerinize veya misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabilir ve onları bu dayanılmaz lezzet ile tan...
Çilekli Pasta
Çilekli Pasta
Çilekli pasta şahane tadı ve gözlere hitap eden görüntüsü ile beğeninizi kazanacak ve evde kolaylıkla hazırlanabilecek pasta çeşitleri arasında en güzelleri arasında yer almaktadır.Çilekli Pasta MalzemeleriÇilekli Pastanın Pandispanyası İçin Malzemel...
Yaş Pasta Keki
Yaş Pasta Keki
Yaş pasta keki, pastaya lezzet veren en önemli malzemedir. Pastanın kek malzemesi ne kadar yerinde olursa lezzeti de o kadar güzel olur. Burada dikkat edilecek en önemli ayrıntı ölçüdür. Kek malzemesi altında verilen malzemelerin ölçüsü ve gramları t...

 

Kolay Pasta Tarifi
Islak Kek
Kalpli Pasta
Eti Puf Pasta
Şeker Hamurundan Pasta
Kremalı Pasta
İmam Sarığı Pastası
Elmalı Kek
Dondurmalı Pasta Tarifi
Krem Şantili Pasta
Çilekli Pasta
Yaş Pasta Keki
Havuçlu Pasta
Beyaz Çikolatalı Pasta
Bisküvili Pasta
Doğum Günü Pastası
Petibörlü Pasta
Kakaolu Pasta
Rus Pastası
Puf Pasta
Şarlot Pasta
İki Renkli Pasta
Aşk Pastası
Galeta Unlu Pasta
Külah Pasta
Elmalı Rulo Pasta
Haşhaşlı Pasta
Pudingli Bisküvili Pasta
Limonlu Pasta
Frambuazlı Pasta
Popüler İçerik
Havuçlu Pasta
Havuçlu Pasta
Havuçlu pasta için malzemeler2 su bardağı şeker 4 yumurta 2 su bardağı çekilmiş ceviz2 su bardağı rendelenmiş havuç 1 su bardağı un 1 çay kaşığı kabar...
Beyaz Çikolatalı Pasta
Beyaz Çikolatalı Pasta
Beyaz çikolatalı pasta, muhteşem tadı ve harika görünümüyle kabul günlerinizde ve özel günlerinizde severek hazırlayacağınız ve konuklarınıza gururl...
Bisküvili Pasta
Bisküvili Pasta
Mutfakların vazgeçilmezi olan tatlı ve pastalar kadınların mutfak kurtarıcısı gibidir. Bisküvili pasta hem kolay tarifi, hemde lezzeti ile ev hanımlar...
Doğum Günü Pastası
Doğum Günü Pastası
Doğum günü pastası, doğum günleri yaşamımızın en özel günleri arasında yer alıyor. Sevdiklerimizin bu özel günlerini, yeni yaşlarının hayırlı olmasını...
Petibörlü Pasta
Petibörlü Pasta
Petibörlü pasta tarifini konuklarınıza yapabilir ve muhteşem övgüler alabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan bu pastayı aniden gelen misafirlerinize ...
Kakaolu Pasta
Kakaolu Pasta
Kakaolu pasta, mutfağınızda kolayca ve zahmetsizce yapabileceğiniz lezzetlerin başında yer alıyor. Ailenizle ve misafirlerinizle akşam çayında ağızlar...
Rus Pastası
Rus Pastası
Rus pastası, bisküvi hamurları hazırlanıp aralarına krema sürülerek yapılan bir pasta türüdür. Rus pastası adından da anlaşılacağı gibi Rusya da yapıl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kolay Pasta Tarifi
Islak Kek
Kalpli Pasta
Eti Puf Pasta
Şeker Hamurundan Pasta
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024