Hindistan Cevizli Pasta Hindistan cevizinin eşsiz aromasıyla bütünleşen bu pastayı beğeneceğinizi umuyoruz. Hem besin değerleri hem de lezzetiyle kekinize farklı bir boyut kazandıracaktır. Değişiklikten hoşlanan kişilere özellikle tavsiye ederiz. Yapımı oldukça kolay olup, sizi fazla uğraştırmayacaktır. Hafif bir tatlı istediğinizde, Hindistan cevizli pastayı yapmayı tercih edeceksiniz. Dilerseniz pastamızı hazırlamaya başlayalım. Hindistan Cevizli Pasta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Pandispanya Kek Malzemeleri
Krema Malzemeleri
Üzerini Süslemek İçin
Hindistan Cevizli Pasta Nasıl Yapılır? Pandispanya Yapımı: Öncelikle yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Yumurta aklarını derin bir kasede kar gibi olana kadar mikserle yüksek hızda çırpın. Toz şekerin yarısını ekleyerek, kıvamının koyulaşmasını sağlayın. Başka bir kasede yumurta sarıları ve kalan toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra çırpmış olduğunuz yumurta akları ve sarılarını birleştirerek, önce yavaş, sonra mikserin hızını artırarak çırpmaya devam edin. İçine sıvı yağ ve kakaoyu ilave edin. Başka bir kapta karıştırdığınız un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek, tahta kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını 24 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbına dökün ve 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, keki enine ikiye bölün ve kurumaması için nemli bir bezle sarın. Krema Yapımı: Bir tencerede süt, nişasta, un ve kakaoyu karıştırın. İyice karıştırarak topaklanmasını önleyin. Daha sonra orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra toz şeker ve vanilyayı ekleyin. Ocakta bir taşım daha kaynattıktan sonra, ateşin altını kapatın. Kremayı mikserle 5 dakika kadar çırpın. Hazırladığınız krema fazla yoğun olmayacak, pastanın üzerinden akması için bu kıvamda olması gerekir. Pastanın üzerine sürüp beklerken kremanız yoğunlaşacaktır. Pastanın Hazırlanması: Hindistan cevizinin içini çıkarın. Dışındaki kahverengi kabuğu soyun ve rendeleyin. Kelepçeli kek kalıbının altına pişen pandispanyanın alt katını koyun. Üzerini Hindistan cevizi suyu ile ıslatın. Bunun üstüne pişirdiğiniz kremanın yarısını yayın. Bitter çikolatayı kalan kremanın içine koyarak tencerede eritin. Yaydığınız kremanın üstüne Hindistan cevizi rendesini serpin ve her tarafına yayılmasına dikkat edin. Kekin diğer yarısını üstüne kapatın ve Hindistan cevizi suyu ile yine ıslatın. Kremanın üçte ikisini üzerine yayın ve yine Hindistan cevizi ile üzerini kaplayın. Pastayı kalıpla birlikte buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Daha sonra kalıptan çıkararak, kalan kremayı etrafına sürün ve Hindistan cevizi serpin. Pastanızı buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Afiyet Olsun. |