Misket Pasta Merhaba pasta severler. Bugün sizlere ve çocuklarınıza sürpriz bir doğum günü pastası hazırlamak için en güzel misket pasta tarifimizi sunuyoruz. Pasta yapmak zahmetli bir süreçtir ve özellikle süsleme aşaması dikkat gerektirir. Gelin, beraber tarifimize başlayalım. Misket Pasta ve Malzemeleri Keki İçin
Üzeri İçin
Misket Pasta Nasıl Yapılır? Öncelikle misket pastası için kekimizi hazırlıyoruz. Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ilave edip çırpalım. Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpmaya devam edelim. Unu yavaş yavaş ekleyip hamurun kıvamını ayarlayalım. Hamur cıvık ve akışkan olacak şekilde un koyun. Kabartma tozu ve vanilyaları da ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış dikdörtgen kek kalıbımıza yayalım. Önceden ısıttığımız fırında, üzeri hafif kızarana kadar ve hamur pişene kadar pişirelim. Fırındayken kürdanı batırıp denediğinizde, kürdan temiz çıkarsa hamur pişmiş demektir. Bu sırada kekimiz pişerken, pastamızın kremasını hazırlayalım. Süt ile krem şantiyi ve pasta kremasını çırpalım. Buzdolabında bekleterek, kremadan 1'er kaşık çay tabaklarına alıp iki tabağa koyup, birisine pembe diğerine kahverengi gıda boyası ekleyip karıştıralım. Kekimiz piştikten sonra ılımaya bırakalım. Ilıdıktan sonra ters çevirip üç eşit parçaya bölelim. Servis tabağına ilk katı alıp, üzerini meyve suyu ile ıslatıp kremadan sürelim. Üzerine muz dilimlerini yerleştirip, her kata aynı uygulamayı yapalım. En son katına kremayı tamamen kaplayarak spatula veya bıçak yardımıyla pürüzsüzleştirelim. Üzerini, görselliğinize göre ayıcık şeklinde süsleyebilir veya başka tasarımlar yapabilirsiniz. Misket pastamızı renkli şekerlerle kalp yaparak süsleyelim. En son yazısını ve kenarlarını pembe gıda boyasıyla süsleyerek, buzdolabında 2 saat bekletip servis yapabiliriz. Dilediğiniz partilerinizde, özel günlerinizde, davetlerinizde muhteşem bir pasta olacaktır. Afiyet olsun. |