Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası

Karaorman Pastası, her zaman keyifle tüketilebilecek bir pasta çeşididir. Özellikle çocukların dikkatini çekecek bir görünüme ve lezzete sahiptir. Özel günler için oldukça başarılı bir tercihtir. Doğum günlerinde gelecek olan konuklara sunulabilir ve misafir ağırlamak için tek başına bile yeterli olabilir. Yaş pasta sevenlere önerilen bu tatlı, hanımların günlerinde kullanabilecekleri lezzetli ve iştah açıcı bir seçenektir. İçerisinde kullanılan malzemeler oldukça faydalı ve zengindir. Ancak, buzdolabı dışında saklanması sakıncalıdır. Buzdolabında gereken saklama koşullarına dikkat edildiği takdirde dört gün boyunca tazeliğini koruyabilir. Yemeklerden sonra tatlı niyetine tüketilebilir.

Karaorman Pastasının Besin Değeri

  • Karbonhidrat (g): 58.21
  • Yağ (g): 4.23
  • Protein (g): 4.38
  • Sodyum (mg): 117.15
  • Kolesterol (mg): 86.12
  • Potasyum (mg): 96.89
  • Kalsiyum (mg): 3398
  • Vitamin C (mg): 0.17
  • Vitamin A (IU): 62.64
  • Demir (mg): 1.00

Karaorman Pastası Malzemeleri

  • 4 Adet Yumurta
  • 1.5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Yemek Kaşığı Kakao
  • 10 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Paket Kabartma Tozu

Kreması İçin

  • 2 Su Bardağı Süt
  • 3 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 4 Yemek Kaşığı Kakao

Ara Malzemesi

  • 1 Su Bardağı Dondurulmuş Vişne
  • 1 Çay Bardağı Damla Çikolata

Keki Islatmak İçin

  • 1 Su Bardağı Vişne Suyu

Dış Kaplaması İçin

  • 2 Paket Kakaolu Toz Kremşanti
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 200 gr Bitter veya Sade Çikolata (Rendelenmiş)

Karaorman Pastası Nasıl Yapılır?

Derin bir çırpma kabının içerisine yumurtalar ve toz şeker konulur. Mikser ile malzeme altı dakika çırpılır. Mikserin devri düşürülüp, kabın içerisine un, kakao, vanilya ve kabartma tozu elenmek şartı ile ilave edilir. Kuru malzemenin ilavesinden sonra karışım iki dakika kadar çırpılır. Hazır olan kek tabanı yağlı kağıt serilmiş olan yuvarlak bir kek kalıbına dökülür. Bu aşamada eğer varsa kelepçeli kek kalıbı önerilir. Kalıba dökülmüş olan kek hamuru kalıp içerisine iyice yayılır ve önceden ısıtılmış olan 170 derecedeki fırına konulur. Kekin pişme süresi 25 dakikadır. Pişme işlemi tamamlanan kek soğuması için bir kenara alınır ve bekletilir.

Diğer tarafta kremanın ilk hazırlıkları başlatılır. Kremanın pişirileceği tencerenin içerisine süt ve yumurta sarıları konulur. Ocağa alınmadan önce yumurta sarıları ile süt iyice çırpılmalıdır. Kısık ateşte kremanın pişirilme işlemi başlatılır. Ilıyan sıvının içerisine sırası ile un, kakao, nişasta ve şeker ilave edilir. Pişirme işleminin tamamı karıştırılarak yapılmalıdır. Krema kaynadıktan sonra altı dakika pişirilmelidir. Pişme işlemi tamamlanan krema, soğuyana kadar karıştırılmalıdır. Öneri olarak, kremanın daha kıvamlı olması isteniyorsa, mikser ile üç dakika kadar çırpılması önerilmektedir. Pişen ve soğuyan krema hazır demektir.

Derin bir kabın içerisine dış kaplamada kullanılacak olan kremşanti ve süt konulur. Mikser ile on dakika boyunca aralıksız çırpılır. Çırpılan kremşanti daha kıvamlı olması için buzdolabında on dakika bekletilir.

Pastanın keki, üç eşit parçaya kesilir. Pastanın ilk katını oluşturacak olan kek tabanı, servis edileceği pasta tabanına yerleştirilir. Kekin üzerine yemek kaşığı yardımı ile vişne suyu dökülür. İyice ıslatılmış olan kekin üzerine ilk olarak krema dökülüp, spatula ile iyice yayılır. Kremanın üzerine vişne taneleri ve damla çikolatalar serpilir. Pastanın ikinci katını oluşturacak olan kek birinci katın üzerine yerleştirilir ve vişne suyu ile iyice ıslatılır. Islatılmış olan kata krema dökülür ve yine spatula ile iyice yayılır. Kremanın üzerine damla çikolatalar ve vişne taneleri serpilir. Bu işlemlerin tamamı son katta da tekrarlanır.

Pasta dış kaplama aşamasına gelmiştir. Dış kaplamanın ilk aşaması, buzdolabında soğutulmuş olan kremşantinin sürülmesidir. İlk olarak kremşanti pastanın en üst bölümüne dökülür ve nazikçe pastanın tamamı kremşanti ile kaplanır. Kremşantinin beş yemek kaşığı kadarı, pasta süslemesinde kullanılan torbaya doldurulur ve pastanın istenen yerlerine süslemeler yapılır. Süslenmiş olan pastanın üzerine yine istenen yerlere vişne parçaları ve damla çikolata serpilir. Pastanın servisten önceki son işlemi olan, rendelenmiş çikolatanın tamamı pastanın her yerine serpilir. Tamamlanmış olan Karaorman Pastası servisten önce buzdolabında 45 dakika soğumaya bırakılır. Soğuma işlemi tamamlanmış olan Karaorman Pastası servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nâzıme

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Karaorman Pastasının bu kadar ayrıntılı bir yapım aşaması olduğunu bilmiyordum, acaba bu pastayı evde yapmak zor mu? Özellikle vişne ve damla çikolata kullanarak farklı bir tat elde ediliyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Nâzıme,

Karaorman Pastası gerçekten özel ve lezzetli bir pastadır, ancak biraz zahmetli olabileceği doğru. Evde yapmak zor değil, ama sabır ve dikkat gerektirir. Vişne ve damla çikolata kullanarak gerçekten farklı ve çok özel bir tat elde edebilirsiniz. Özellikle vişnenin ekşiliği ile çikolatanın tatlılığı birbirine çok yakışır. Denemekten korkmayın, sonuçta elde edeceğiniz lezzet çabasına değecektir. ޞimdiden afiyet olsun!

Sevgiler,
[Your Name]

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kolay Pasta Tarifi

Kolay Pasta Tarifi

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek

Islak Kek

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri