Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası, her zaman tüketilebilecek bir pasta çeşididir. Özellikle çocukların dikkatini çekebilecek görünüme ve lezzete sahiptir. Özel günler için oldukça başarılı bir pastadır. Doğum günlerinde gelecek olan konuklara sunulabilir. Misafir ağırlamak için tek başına bile kullanılabilir. Yaş pasta sevenlere önerilir. Hanımların günlerinde kullanabilecekleri lezzetli ve görünümü iştah açıcı bir tatlıdır. İçerisinde kullanılan malzemeler oldukça faydalı ve zengindir. Buzdolabı dışında saklanması sakıncalıdır. Buzdolabında gereken saklama koşulları dikkate alındığı takdirde 4 gün boyunca saklanabilir. Yemeklerden sonra tatlı niyetine tüketilebilir.

Karaorman Pastasının Besin Değeri
  • Karbonhidrat (G) 58.21
  • Yağ (G) 4.23
  • Protein (G) 4.38
  • Sodyum (Mg) 117.15
  • Kolesterol (Mg) 86.12
  • Potasyum (Mg) 96.89
  • Kalsiyum 3398
  • Vitamin C 0.17
  • Vitamin A 62.64
  • Demir 1.00.
Karaorman Pastası malzemeleri
  • 4 Adet Yumurta
  • 1.5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Yemek Kaşığı Kakao
  • 10 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Paket Kabartma Tozu
Kreması için
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 3 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 4 Yemek Kaşığı Kakao
Ara Malzemesi
  • 1 Su Bardağı Dondurulmuş Vişne
  • 1 Çay Bardağı Damla Çikolata
Keki Islatmak için
  • 1 Su Bardağı Vişne Suyu
Dış Kaplaması için
  • 2 Paket Kakaolu Toz Kremşanti
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 200gr Bitter veya Sade Çikolata/ Rendelenmiş
Karaorman Pastası Nasıl Yapılır?

Derin bir çırpma kabının içerisine yumurtalar ve toz şeker konulur. Mikser ile malzeme 6 dakika çırpılır. Mikserin devri düşürülüp, kabın içerisine un, kakao, vanilya ve kabartma tozu elenmek şartı ile ilave edilir. Kuru malzemenin ilavesinden sonra karışım 2 dakika kadar çırpılır. Hazır olan kek tabanına yağlı kâğıt serilmiş olan yuvarlak bir kek kalıbına dökülür. Bu aşamada eğer var ise kelepçeli kek kalıbı önerilir. Kalıba dökülmüş olan kek hamuru kalıp içerisine iyice yayılır ve önceden ısıtılmış olan 170 derecedeki fırına konulur. Kekin pişme süresi 25 dakikadır. Pişme işlemi tamamlanan kek soğuması için bir kenara alınır ve bekletilir.

Diğer tarafta Kremanın ilk hazırlıkları başlatılır. Kremanın pişirileceği tencerenin içerisine süt ve yumurta sarıları konulur. Ocağa alınmadan önce yumurta sarıları ile süt iyice çırpılmalıdır. Kısık ateşte Kremanın pişirilme işlemi başlatılır. Ilıyan sıvının içerisine sırası ile un, kakao, nişasta ve şeker ilave edilir. Pişirme işleminin tamamı karıştırılarak yapılmalıdır. Krema kaynadıktan sonra 6 dakika pişirilmelidir. Pişme işlemin tamamlanan krema, soğuyana kadar karıştırılmalıdır. Öneri, Kremanın daha kıvamlı olması isteniyorsa, mikser ile 3 dakika kadar çırpılması önerilmektedir. Pişen ve soğuyan krema hazır demektir.

Derin bir kabın içerisine dış kaplamada kullanılacak olan kremşanti ve süt konulur. Mikser ile 10 dakika boyunca aralıksız çırpılır. Çırpılan kremşanti daha kıvamlı olması için buzdolabında 10 dakika bekletilir.

Pastanın keki, üç eşit parçaya kesilir. Pastanın ilk katını oluşturacak olan kek tabanı, servis edileceği pasta tabanına yerleştirilir. Kekin üzerine yemek kaşığı yardımı ile vişne suyu dökülür. İyice ıslatılmış olan kekin üzerine ilk olarak krema dökülüp, spatula ile iyice yayılır. Kremanın üzerine vişne taneleri ve damla çikolataları serpilir. Pastanın ikinci katını oluşturacak olan kek birinci katın üzerine yerleştirilir ve vişne suyu ile iyice ıslatılır. Islatılmış olan kata krema dökülür ve yine spatula ile iyice yayılır. Kremanın üzerine damla çikolatalar ve vişne taneleri serpilir. Bu işlemlerin tamamı son katta da tekrarlanır.

Pasta dış kaplama aşamasına gelmiştir. Dış kaplamanın ilk aşaması, buzdolabında soğutulmuş olan kremşantinin sürülmesidir. İlk olarak kremşanti pastanın en üst bölümüne dökülür ve nazikçe pastanın tamamı kremşanti ile kaplanır. Kremşantinin 5 yemek kaşığı kadarı, pasta süslemesinde kullanılan torbaya doldurulur ve pastanın istenen yerlerine süslemeler yapılır. Süslenmiş olan pastanın üzerine yine istenen yerlere vişne parçaları ve damla çikolata serpilir. Pastanın servisten önceki son işlemi olan, rendelenmiş çikolatanın tamamı pastanın her yerine serpilir. Tamamlanmış olan Karaorman Pastası servisten önce buzdolabında 45 dakika soğumaya bırakılır. Soğuma işlemi tamamlanmış olan Karaorman pasta servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Karaorman Pastası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker Hamurundan Pasta

Güncel

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası

Alman Pastası

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6