Alman pastası, hafta sonu kahvaltılarınız veya çay saatleriniz için mükemmel bir seçenek olabilir. Bu tarifle, etkileyici ve lezzetli bir Alman pastasına sahip olacaksınız. Malzeme Listesi
Kontrollü koymak üzere yeterince un; hamur ele yapışmayana dek ilave edilmelidir. Hamur, kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğrulmalıdır. Krema İçeriği
Süslemek İçin
Alman Pastası Nasıl Yapılır? İlk olarak, hamur malzemelerini karıştırarak başlayın. Yaş mayayı eritmek için ılık sütü, bir tutam tuzu ve şekeri ekleyerek karıştırın. Daha sonra yumurtaları ve yağı ekleyin. Sıvı malzemeleri hamur yoğurma kabında birleştirin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru streç film ile sararak yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakın. Bu süreçte mayanın kabarması ve hamura homojen şekilde karışması önemlidir. Mayalanan hamuru kullanmaya başlayabilirsiniz. Hamuru 18 eşit parçaya bölerek, yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. Bu bezeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve biraz tepsi mayası gelmesi için bekletin. Tepsi mayalanmasının ardından, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembe renk alana kadar pişirin. Hamurunuz pişerken, sıra krema hazırlığına geldi. Krema malzemelerini sırasıyla pişirme kabında çırpmaya başlayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın, ardından süt ve unu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra, orta ateşte pişirin ve düzenli olarak karıştırarak topaklanmayı önleyin. Krema kabarcıklar çıkarmaya başlayınca, ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Daha kıvamlı bir krema elde etmek için mikserle kısa bir süre çırpın. Soğuyan Alman pastası hamuru, soğuyan enfes krema ile birleşmeye hazır hale geldi. Hamuru enlemesine açın ancak son noktaya kadar kesmeyin. Dip kısmı birleşik kalan hamurlar, kreması ile buluşarak kapatılmalıdır. Yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı krema içini doldurmak için yeterli olacaktır. Üzerine pudra şekeri serperek soğutup servise sunabilirsiniz. Arzuya göre çikolata sosu da ekleyebilirsiniz. |