Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz çikolatalı pasta, muhteşem tadı ve harika görünümüyle kabul günlerinizde ve özel günlerinizde severek hazırlayacağınız ve konuklarınıza gururla sunabileceğiniz bir pasta çeşididir. Bu makalede, beyaz çikolatalı pastanın malzemelerinden yapım aşamalarına kadar detaylı bir rehber sunulacaktır.

Malzemeler

  • 1 paket margarin (250 gr)
  • 6 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 250 gr beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 adet yumurta
  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya

Yapılışı

Kek Hazırlığı

Beyaz çikolatalı pasta hazırlamaya bir karıştırma kabına 6 adet yumurtayı kırarak başlayın. Yumurtaların üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave ederek çırpma teli yardımıyla karışım kar haline gelene kadar çırpın. Ardından üzerine bir paket eritilmiş ve soğutulmuş margarin, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpmaya devam edin.

Çırpılarak pürüzsüz bir kıvam alan beyaz çikolatalı pastanın kek hamurunu yağlanmış kelepçeli bir pasta kalıbına dökün. Ardından fırınınızı 175 derecede ısıtarak keki fırına verin ve 30-35 dakika kadar pişirip fırından alın. Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbın kelepçesini açarak keki kalıptan çıkartın ve enlemesine iki parçaya keserek ayırın.

Beyaz Çikolata Hazırlığı

Beyaz çikolatayı oda sıcaklığına çıkartarak 1-1,5 saat kadar bekletin. Ardından hafifçe yumuşayan çikolatanın bir kısmını rendenin iri gözüyle, diğer yarısını ise ince gözüyle rendeleyin.

Krema Hazırlığı

Beyaz çikolatalı pastanın kremasını hazırlamak için derin bir kabın içine 1 paket kremşanti ve 1 su bardağı süt ekleyerek iyice çırpın ve buzdolabına koyarak sertleşmesini sağlayın.

Daha sonra uygun bir tencerede kalan 3 su bardağı sütü kaynatarak üzerine rendelenmiş beyaz çikolatayı atarak eritin. Ayrı bir kabın içinde yumurta, şeker, mısır nişastası, un ve vanilyayı sırayla ilave ederek iyice çırpın. Ardından çırpılan karışımı tenceredeki sütlü çikolatanın içine döküp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan muhallebiye buzdolabında bekleyen kremşantiyi ekleyerek bir mikser yardımıyla iyice çırpın. Hazır hale gelen kremayı iki parçaya bölünen kekin arasına sürerek diğer parçayı üzerine kapatın. Kalan kremayla pastanın tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün ve spatula yardımıyla düzeltin.

Sunum

Hazır hale gelen beyaz çikolatalı pastayı buzdolabına koyarak 3-4 saat kadar bekletip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Beyaz çikolatalı pasta, farklı meyve dilimleri ile süslenerek daha zengin bir sunum elde edilebilir. Ayrıca, pastanın üzerine rendelenmiş beyaz çikolata veya çikolata parçacıkları ekleyerek görselliği artırabilirsiniz. Bu pasta, aynı zamanda vanilyalı dondurma ile servis edilerek daha ferah bir tat yakalanabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek

Islak Kek

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta