Bisküvili Krem Şantili Pasta Bisküvili krem şantili pasta, özellikle kadın günlerinde kolay hazırlanabilmesi ve lezzetiyle sıkça tercih edilen bir pasta türüdür. Meyve ilaveleriyle süslenebileceği gibi sadece krem şantiyle de süslenebilir. Hazırlanışı basit, yemesi kolay olan bu pasta, genellikle evlerde beş çaylarında tercih edilen bir tatlı çeşididir. Sütle hazırlanması nedeniyle kalori oranı düşüktür ve hazmı kolaydır. Bisküvili Krem Şantili Pasta Malzemeleri (6 Kişilik) Muhallebisi İçin
Ara Harcı İçin
Alt Zemini İçin
Bisküvili Krem Şantili Pasta Nasıl Yapılır? Öncelikle 1 bardak süt ile mikser yardımıyla karıştıracağınız krem şantiyi hazırlayarak buzdolabında iyice donması için bekletin. Dikdörtgen bir borcama pötibör bisküvileri dizerek üzerlerine bir miktar süt dökün ve yumuşamalarını sağlayın. Ayrı bir küçük tencerede margarini eriterek süt, un ve şeker karışımını topaklanmaması için orta ateşte karıştırarak pişirin. En son vanilyayı da karışıma ilave ettikten sonra bir iki taşım kaynatıp ocaktan indirin. Pastanın ara harcı için ceviz, şeker ve tarçın karışımını bir kapta karıştırın. Bu karışımı, dizmiş olduğunuz bisküvilerin üzerine serpiştirin. Hazırlamış olduğunuz muhallebi karışımını da ara katlara sürerek, tepsinin yarı bölgesine kadar bisküvileri yerleştirene kadar bu işleme devam edin. Katları yeterli miktarda tamamladıktan sonra, hazırladığınız krem şanti karışımını bisküvilerin en üstüne sürün ve üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin. Meyve parçalarıyla süsleme yapabileceğiniz gibi sade olarak da tercih edebilirsiniz. Afiyet Olsun. |