Külah Pasta Külah pasta, konuklarınıza ikram edebileceğiniz en zarif ve lezzetli pasta çeşitlerinden biridir. Özellikle kış aylarında, dondurmayı andıran görüntüsü ile çocuklarınızın beğenisini kazanacaktır. Diğer pasta çeşitleri gibi dilimleme sorunu olmadığından sunumu da son derece kolaydır. Ayrıca, pasta dilimleme sırasında simetrik olmayan kesimlerin pasta görünümünü bozduğu durumlar bu tarifte yaşanmaz. Orijinal haliyle konuklarınıza ikram edebileceğiniz ve sunumunuz ile etkileyebileceğiniz bir tariftir. Külah Pasta Malzemeler Külah Yapımı İçin
Muhallebi İçin
Süslemek İçin
Külah Pasta Nasıl Yapılır? İlk olarak dondurma külahlarının dış kısımlarını yağlı kâğıt ile dikkatli bir şekilde saralım. Ardından milföy hamurlarını bir tezgâhın üzerinde açalım ve 3-4 cm kalınlığına getirelim. Yeterli kalınlıkta olan hamurları yaklaşık 1'er santim aralıklarla şeritler halinde keselim ve yağlı kâğıt ile sarılmış olan külahların etrafına dolayalım. Bütün külahlara aynı işlemi uyguladıktan sonra, önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış olan fırına bir tepsiye dizip gönderelim. Fırında külahların her tarafı hafif pembeleşene dek pişirelim. Bu aşamada yaklaşık 7-10 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Pişmiş olan külahları fırından alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Külahlar soğurken, diğer taraftan pastanın muhallebisini hazırlamaya geçelim. Bunun için un ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri bir tencereye alalım ve iyice karıştıralım. Ardından ocağın altını hafif harlı ateşte açalım ve yavaş yavaş un ilavesi yaparak karıştıralım. Bütün unu ekledikten sonra muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi, katı bir kek hamuru kıvamına gelince ocağın altını kısalım ve muhallebi göz göz olunca tencereyi ocaktan alalım. Son olarak üzerine vanilyayı ekleyelim ve çırpıcı ile 1 dakika kadar karıştıralım. Hazır hale gelen muhallebiyi soğuduktan sonra külahların içerisine dolduralım ve sunum tabağının üzerine alalım. Bütün külahlara aynı işlemi uyguladıktan sonra ağız kısımlarına çilek parçaları yerleştirelim ve üzerlerine bir çay süzgeci ile pudra şekeri serpiştirelim. Son olarak pastaya güzel bir sunum kazandırmak ve lezzetini artırmak için çikolata sosu gezdirelim. Tatlının tüm aşaması gerçekleştikten sonra fazla bekletmeden servise sunalım. Not Pastanın tüm işlemlerinin ardından hemen tüketilmesi önemlidir. Aksi takdirde muhallebi, milföyleri yumuşatır ve pastanın kıvamı bozulur. Külah pastayı diğer pastalardan ayıran en ilginç özelliği, çıtır olmasıdır. Afiyet olsun. |