Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta

Külah pasta, konuklarınıza ikram edebileceğiniz en zarif ve lezzetli pasta çeşitlerinden biridir. Özellikle kış aylarında, dondurmayı andıran görüntüsü ile çocuklarınızın beğenisini kazanacaktır. Diğer pasta çeşitleri gibi dilimleme sorunu olmadığından sunumu da son derece kolaydır. Ayrıca, pasta dilimleme sırasında simetrik olmayan kesimlerin pasta görünümünü bozduğu durumlar bu tarifte yaşanmaz. Orijinal haliyle konuklarınıza ikram edebileceğiniz ve sunumunuz ile etkileyebileceğiniz bir tariftir.

Külah Pasta Malzemeler

Külah Yapımı İçin

  • 20 adet dondurma külahı (Veya aynı ebatta metal huni)
  • Külahları sarmak için aynı miktarda yağlı kâğıt (Bu aşamada büyük olan yağlı kağıdınızı külahları saracak şekilde kesebilirsiniz)
  • 15 tane hazır milföy

Muhallebi İçin

  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurta
  • 125 gram margarin
  • 3 kahve fincanı un (Türk kahvesi)
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Süslemek İçin

  • Hazır çikolata sosu
  • 1 paket pudra şekeri
  • Yeterli miktarda çilek veya mevsim meyvesi

Külah Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak dondurma külahlarının dış kısımlarını yağlı kâğıt ile dikkatli bir şekilde saralım. Ardından milföy hamurlarını bir tezgâhın üzerinde açalım ve 3-4 cm kalınlığına getirelim. Yeterli kalınlıkta olan hamurları yaklaşık 1'er santim aralıklarla şeritler halinde keselim ve yağlı kâğıt ile sarılmış olan külahların etrafına dolayalım.

Bütün külahlara aynı işlemi uyguladıktan sonra, önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış olan fırına bir tepsiye dizip gönderelim. Fırında külahların her tarafı hafif pembeleşene dek pişirelim. Bu aşamada yaklaşık 7-10 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Pişmiş olan külahları fırından alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim.

Külahlar soğurken, diğer taraftan pastanın muhallebisini hazırlamaya geçelim. Bunun için un ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri bir tencereye alalım ve iyice karıştıralım. Ardından ocağın altını hafif harlı ateşte açalım ve yavaş yavaş un ilavesi yaparak karıştıralım. Bütün unu ekledikten sonra muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi, katı bir kek hamuru kıvamına gelince ocağın altını kısalım ve muhallebi göz göz olunca tencereyi ocaktan alalım. Son olarak üzerine vanilyayı ekleyelim ve çırpıcı ile 1 dakika kadar karıştıralım.

Hazır hale gelen muhallebiyi soğuduktan sonra külahların içerisine dolduralım ve sunum tabağının üzerine alalım. Bütün külahlara aynı işlemi uyguladıktan sonra ağız kısımlarına çilek parçaları yerleştirelim ve üzerlerine bir çay süzgeci ile pudra şekeri serpiştirelim. Son olarak pastaya güzel bir sunum kazandırmak ve lezzetini artırmak için çikolata sosu gezdirelim. Tatlının tüm aşaması gerçekleştikten sonra fazla bekletmeden servise sunalım.

Not

Pastanın tüm işlemlerinin ardından hemen tüketilmesi önemlidir. Aksi takdirde muhallebi, milföyleri yumuşatır ve pastanın kıvamı bozulur. Külah pastayı diğer pastalardan ayıran en ilginç özelliği, çıtır olmasıdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Editörün Seçtiği

Kolay Pasta Tarifi

Kolay Pasta Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker Hamurundan Pasta

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi