Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta

Dinazor pasta, şeker hamurundan hazırlanabilen hem lezzetli hem de eğlenceli görünümüyle çocukların vazgeçemediği bir pasta çeşididir. Yöresi tam olarak belli olmayan bu pasta, son zamanlarda pastacılık sektöründe moda hâline gelmiş ve şeker hamuruyla hazırlanan pastalar arasında tercih edilen zevkli çeşitlerden biridir. Sizler de kolayca temin edebileceğiniz pasta malzemeleriyle çocuklarınızın doğum günlerini süsleyebilir veya hediye olarak hazırlayabilirsiniz. İçine katacağınız malzemelerin çeşitlendirilmesini tercihlerinize göre yapabilir, çeşitli meyveler deneyebilir ve süsleme için lezzetli çerezler kullanabilirsiniz. Daha kolay ve hızlı yapmanız için süslemede kullanılacak şeker hamurunu hazır olarak pasta malzemeleri satan yerlerden satın alabilirsiniz. Pasta keki için ise pandispanya tarifini uygulayabilirsiniz.

Dinazor Pastanın Malzemeleri (10-12 Kişilik)

Pandispanya İçin

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 5 yumurta

Ganaj İçin

  • 400 gr kuvertür çikolata (Bitter ya da fıstıklı çikolata da tercih edebilirsiniz)
  • 400 ml sıvı krema
  • Tercihe bağlı olarak seçilecek meyveler

Üzerini Kaplamak İçin

  • Şeker hamuru (Hazır tercih edilebilir)
  • Dinazor kalıpları (Pasta malzemeleri satan yerlerden temin edilebilir)

Dinazor Pasta Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta mikser yardımıyla önce yumurta ve şekeri iyice köpürüp krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 4-5 dakika kadar çırpın. Diğer kuru malzemeleri karışımın kabarmasını söndürmeden tahta kaşık yardımıyla kaşık kaşık ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına elde ettiğiniz karışımı dökerek önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 30-35 dakika kadar pişirin. Fırının kapağını hafif açarak pandispanyaya çatal batırdığınızda malzeme eğer çatala bulaşmıyorsa piştiğini anlayabilirsiniz.

Şeker hamuruyla şekillendirilecek pastalarınızda süt ve puding ile hazırlanan krema yerine ganaj kreması kullanmanız, ara malzemelerin akmamasını ve donarak pastanın daha güzel şekillenmesini sağlayacaktır. Ganaj için; sıvı kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatarak içine çikolataları eritin ve buzdolabında 2 saat dinlendirip çırpın.

Dinazor şekillerini oluşturmak için hazır olarak temin ettiğiniz şeker hamurunu tezgâha az nişasta dökerek kullanıma uygun yumuşaklıkta olmasını sağlayabilirsiniz. Yine hazır olarak temin edeceğiniz dinazor kalıplarını, özel şeker hamuru merdanesiyle açarak (fazla incelikte açmayın, yırtılabilir) hazırladığınız şeker hamuruna bastırarak oluşturun. Ortaya çıkan dinazor şekillerini yapışkan olmaması ve sıcaklıkta erimemesi için nişasta üzerinde bekletin.

Pişen pandispanyayı ortadan ikiye yanlamasına bölün. Hazırladığınız ganajı ara katına sürün. Aralara istediğiniz meyveleri yerleştirebilirsiniz. İki katını da ganajla kaplayarak hazırladığınız pandispanyanın etrafını fazla ince olmayacak şekilde açtığınız şeker hamuruyla kaplayın ve önceden kalıplarla keserek hazırladığınız dinazor hamurlarını, parmağınızı suyla ıslatıp pandispanyanın üzerine yapıştırın. Diğer görsel seçenekler için (dinazor yumurtası vb.) elinizde kalan şeker hamurundan merdaneyle açarak istediğiniz şekli oluşturabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek

Islak Kek

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası

Alman Pastası

Baykuş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baykuş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri