Halley Pasta: Harika Bir Lezzet Halley pasta, muhteşem tadı ve göz alıcı görüntüsü ile herkesin beğenisini kazanacak bir pasta türüdür. Farklı lezzetler keşfetmek isteyenler için ideal bir tariftir. Halley Pasta Malzemeleri
Halley Pasta Kreması İçin
Halley Pasta Sosu İçin
Halley Pasta Üzeri İçin
Halley Pasta Nasıl Yapılır? Halley pastamızı hazırlamaya ilk olarak kekini yaparak başlıyoruz. İlk önce şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz. Karışıma sıvı yağı, sütü, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyerek akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız kek hamurunu fırın kabına döküyoruz. Kekimizi önceden 180 derece ısıtılmış fırında içini çekene kadar pişiriyoruz. Pastanın sosunu hazırlamak için süt, kakao ve toz şekeri iyice karıştırıyoruz. Pişirdiğimiz kek soğuduktan sonra fincan yardımı ile ufak parçalara bölüyoruz. Arzuya göre kek kare olacak şekilde de dilimlenebilir. Elde ettiğimiz kek parçalarını hazırladığımız sosa bulayarak bir tepsiye sıralıyoruz. Tepsiye sıraladığımız kekleri yaklaşık 2 saat kadar buzdolabında sosu iyice çekmeleri için bekletiyoruz. Halley pastamızın kremasını hazırlamak için, labne peyniri dışında tüm krema malzemelerini uygun bir tencereye alarak iyice karıştırıyoruz ve orta ateşte pişiriyoruz. Krema kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pişen kremanın üzerine ocaktan alır almaz labne peynirini ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Sosu çekmesi için dolapta beklettiğimiz keki dolaptan alarak her bir parçayı enlemesine kesiyoruz. İkiye böldüğümüz keklerin içine hazırladığımız kremadan sürüyoruz. (Kremanın soğuk olmasına dikkat edilmelidir.) Krema sürülen kekler sayesinde minik minik pastalar elde etmiş oluyoruz. Her bir pastayı bolca Hindistan cevizine buluyoruz. Ayrıca Halley pastalar isteğe bağlı olarak toz fıstık ya da değişik pasta süsleri ile de süslenebilir. Halley pastamızı soğuk olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun! |