Baton pasta, sevdikleriniz ve kendiniz için keyifle ve çarçabuk hazırlayacağınız, nefis tadı ile damak tadınıza hitap eden, çay saatlerinizi şölene çevirecek mükemmel bir pastadır. Gururla konuklarınıza ikram edebileceğiniz bu tarif, hem pratik hem de lezzetlidir.
Gerekli Malzemeler - 1 su bardağı toz şeker
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un (Elenmiş)
- 1 paket krem şanti
Üzeri İçin - 1 paket krem şanti (Sade)
- 1 paket çikolata sosu
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2 su bardağı süt
Baton Pasta Nasıl Yapılır?
Baton pasta hazırlamaya ilk olarak karıştırma kabımıza 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek başlayalım. Ardından yumurta ve şekeri köpük köpük kar haline gelene kadar bir mikser yardımıyla iyice çırpalım. Üzerine yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ilave ederek karıştırdıktan sonra üzerine unu azar azar ekleyerek karışım kek hamuru kıvamı alana kadar iyice çırpalım.
Hazır hale gelen kek hamurumuzun içine 1 çay bardağı damla çikolatayı ekleyerek karıştıralım ve baton kek kalıbımızı yağlayıp unladıktan sonra kek hamurunu kalıba dökerek yayalım. Ardından fırınımızı 175 derecede önceden ısıtarak keki fırına verelim ve fırınımızın kapağını açmadan 25-30 dakika kadar pişirelim.
Bu sürede kekimizin üstü kızarmaya başlamışsa her beş dakikada bir fırının ısısını düşürerek keki bir saat kadar pişirelim ve bir saatin sonunda fırını kapatarak kek soğuyana kadar fırının içinde bekleterek kekin içini çekerek pişmesini sağlayalım.
İç Kremanın Hazırlanması
Pastamızın iç kremasını hazırlamak için 1 su bardağı soğuk süt ve 1 paket krem şantiyi bir mikser yardımıyla şanti koyulaşıncaya kadar iyice çırpalım ve buzdolabına alarak 1 saat kadar bekletelim. Ardından küçük bir tencerede 1 su bardağı süt ve 1 paket çikolata sosunu karıştırarak sos kıvam alana kadar pişirerek soğumaya bırakalım. Soğuyan kekimizi iki veya üç parçaya ayıralım ve ara katlarını şekerli sütle ıslattıktan sonra aralarına hazırladığımız şantiyi sürerek damla çikolata serpiştirelim. Üzerine kekin diğer parçasını kapatalım. Kekin üzerini ve kenarlarını krem şantiyle tamamen kaplayarak sürelim.
Üzerinin Süslenmesi
Krem şantiyle kaplanmış olan pastamızın üzerine soğumaya bıraktığımız çikolata sosunu gezdirerek dökelim. Pastamızın üzerini dilediğimiz şekilde şekerlemelerle veya meyvelerle süsledikten sonra buzdolabında en az 4-5 saat bekletip dilimleyerek servise sunalım.
Ekstra İpuçları - Pastanızın daha da lezzetli olması için içerisine fındık veya ceviz parçaları ekleyebilirsiniz.
- Çikolata sosunu daha yoğun bir kıvamda isterseniz, pişirme sırasında biraz daha fazla çikolata ekleyebilirsiniz.
- Pastayı servis etmeden önce üzerine rendelenmiş çikolata veya hindistancevizi serpiştirerek görselliğini artırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
|