PiĢmaniyeli Pasta Farklı lezzetleri denemeye açık biriyseniz, pişmaniyeli pasta tam size göre. Farklı görüntüsü ve ağızda eriyen tadıyla yapmaktan zevk alacağınız, bir daha ki sefere tekrar yapmak için sabırsızlanacağınız bu pasta sizin için vazgeçilmezler arasında yer alacak. Çocuklarınızın ve sevdiklerinizin de beğeneceği bu pasta, özel günlerinizin ve misafirlerinizin aranan tatlısı olacaktır. PiĢmaniyeli Pasta Malzemeleri Keki için
İç malzemesi için
PiĢmaniyeli Pasta Nasıl Yapılır? Pastanın yapımına öncelikle 6 çorba kaşığı şeker ile kırdığımız 4 yumurtayı derin bir kapta iyice çırparak başlıyoruz. Yarım çay bardağı sütümüzü, yarım çay bardağı sıvı yağımızı ve bir paket kabartma tozumuzu derin kabımıza ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Akabinde kabımıza alabildiğince unu ekleyerek kek hamurunu karıştırıcı yardımıyla iyice çırpıyoruz. Daha sonra elde ettiğimiz bu hamuru yağladığımız kek kalıbının içerisine döküyoruz. Kek hamurumuzu fırında pişmeye bırakırken, pastamızın muhallebisini yapmak için yarım paket margarini 6 su bardağı süt ile tenceremizde eritiyoruz. Eriyen yağın üzerine 1 su bardağı şekerimizi, 2 çorba kaşığı unu ve 2 çorba kaşığı nişastamızı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Muhallebiyi kaynayana kadar ara vermeden karıştırıyoruz. Muhallebi kaynadıktan sonra soğuması için başka bir kaba alıyoruz. Ardından içerisine 1 tane muz, 2 tane kivi ve 2 portakalı küp küp dilimliyoruz. Bu sırada pastamız için 1 adet narın tanelerini de kabuklarından ayırıp bir kasenin içerisine alıyoruz. Pişen kekimizi soğutmaya bırakırken, diğer yandan da muhallebiyi güzel bir şekilde çırpıyoruz. Soğumaya bıraktığımız kekimizi ortadan ikiye güzel bir şekilde kesiyoruz. Pastanın alt tabanı için düşündüğümüz parçanın üzerine, suyla birlikte bir kase erik marmeladını karıştırarak sürüyoruz. Sürdüğümüz marmeladın üzerine muhallebiyi de sürerek kekin tabanını kaplıyoruz. Devamında küp küp kestiğimiz muzları, kiviyi ve portakalları muhallebinin üzerine güzel bir şekilde yerleştiriyoruz. Daha önceden ayıkladığımız nar tanelerini de diğer meyvelerle buluşturarak karıştırıyoruz. Şimdi ise pastanın üst kekini meyveleri dizdiğimiz yerin üstüne koyuyoruz. Bu işlemin ardından pastanın tamamını kalan muhallebiyle düzenli bir şekilde kaplıyoruz. Muhallebiyle kaplanan pastamızı donması için buzdolabına kaldırıyoruz. Daha sonra donmuş pastanın üzerini bir paket pişmaniyeyle güzel ve özenli bir şekilde kaplıyoruz. Pişmaniyenin üzerini süslemek ve güzel bir görüntü vermek amacıyla kalan meyvelerden kivi ve nar taneleri ile süslüyoruz. Bu sayede lezzetini de arttırmış oluyoruz. Pastamız artık servise hazırdır. Eğer isterseniz, pastanın en üst kısmına meyve değil de çikolata damlalarından şekiller verebilirsiniz; bu işlem tamamen isteğe bağlıdır. Afiyet olsun. |