Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

PiĢmaniyeli Pasta

Farklı lezzetleri denemeye açık biriyseniz, pişmaniyeli pasta tam size göre. Farklı görüntüsü ve ağızda eriyen tadıyla yapmaktan zevk alacağınız, bir daha ki sefere tekrar yapmak için sabırsızlanacağınız bu pasta sizin için vazgeçilmezler arasında yer alacak. Çocuklarınızın ve sevdiklerinizin de beğeneceği bu pasta, özel günlerinizin ve misafirlerinizin aranan tatlısı olacaktır.

PiĢmaniyeli Pasta Malzemeleri

Keki için

  • 1 paket pişmaniye
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 4-5 tane yumurta (yumurtanın iriliğine göre)
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi için

  • 1 kase erik marmeladı
  • 1 bardak ılık su (keki ıslatmak için)
  • 6 su bardağı süt
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 tane muz
  • 2 tane kivi
  • 2 tane portakal
  • 1 tane nar

PiĢmaniyeli Pasta Nasıl Yapılır?

Pastanın yapımına öncelikle 6 çorba kaşığı şeker ile kırdığımız 4 yumurtayı derin bir kapta iyice çırparak başlıyoruz. Yarım çay bardağı sütümüzü, yarım çay bardağı sıvı yağımızı ve bir paket kabartma tozumuzu derin kabımıza ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Akabinde kabımıza alabildiğince unu ekleyerek kek hamurunu karıştırıcı yardımıyla iyice çırpıyoruz.

Daha sonra elde ettiğimiz bu hamuru yağladığımız kek kalıbının içerisine döküyoruz. Kek hamurumuzu fırında pişmeye bırakırken, pastamızın muhallebisini yapmak için yarım paket margarini 6 su bardağı süt ile tenceremizde eritiyoruz. Eriyen yağın üzerine 1 su bardağı şekerimizi, 2 çorba kaşığı unu ve 2 çorba kaşığı nişastamızı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Muhallebiyi kaynayana kadar ara vermeden karıştırıyoruz.

Muhallebi kaynadıktan sonra soğuması için başka bir kaba alıyoruz. Ardından içerisine 1 tane muz, 2 tane kivi ve 2 portakalı küp küp dilimliyoruz. Bu sırada pastamız için 1 adet narın tanelerini de kabuklarından ayırıp bir kasenin içerisine alıyoruz.

Pişen kekimizi soğutmaya bırakırken, diğer yandan da muhallebiyi güzel bir şekilde çırpıyoruz. Soğumaya bıraktığımız kekimizi ortadan ikiye güzel bir şekilde kesiyoruz. Pastanın alt tabanı için düşündüğümüz parçanın üzerine, suyla birlikte bir kase erik marmeladını karıştırarak sürüyoruz. Sürdüğümüz marmeladın üzerine muhallebiyi de sürerek kekin tabanını kaplıyoruz. Devamında küp küp kestiğimiz muzları, kiviyi ve portakalları muhallebinin üzerine güzel bir şekilde yerleştiriyoruz. Daha önceden ayıkladığımız nar tanelerini de diğer meyvelerle buluşturarak karıştırıyoruz. Şimdi ise pastanın üst kekini meyveleri dizdiğimiz yerin üstüne koyuyoruz. Bu işlemin ardından pastanın tamamını kalan muhallebiyle düzenli bir şekilde kaplıyoruz. Muhallebiyle kaplanan pastamızı donması için buzdolabına kaldırıyoruz. Daha sonra donmuş pastanın üzerini bir paket pişmaniyeyle güzel ve özenli bir şekilde kaplıyoruz. Pişmaniyenin üzerini süslemek ve güzel bir görüntü vermek amacıyla kalan meyvelerden kivi ve nar taneleri ile süslüyoruz. Bu sayede lezzetini de arttırmış oluyoruz. Pastamız artık servise hazırdır. Eğer isterseniz, pastanın en üst kısmına meyve değil de çikolata damlalarından şekiller verebilirsiniz; bu işlem tamamen isteğe bağlıdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Kolay Pasta Tarifi

Kolay Pasta Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kek

Islak Kek

Güncel

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Baykuş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baykuş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Alman Pastası

Alman Pastası

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri