Günümüzün en popüler ve lezzetli pastalarından biri olan Haşhaşlı Pasta, hafif ve kendine özgü tadıyla dikkat çeker. Bu şahane pastayı kolaylıkla hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Haşhaşlı Pasta İçin Gerekli Malzemeler Haşhaşlı Pastanın Keki İçin
Haşhaşlı Pastanın Üzeri İçin
Haşhaşlı Pastanın Şerbeti İçin
Haşhaşlı Pasta Nasıl Yapılır? Haşhaşlı pastamızı hazırlamaya ilk olarak şerbeti yaparak başlayalım. Uygun bir tencereye 3,5 su bardağı su ve 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyip karıştırarak kaynatalım. Şerbet kaynadıktan sonra üzerine 1 dilim limon ekleyerek kısık ateşte 10-12 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Kekimizi hazırlamak için bir karıştırma kabına 6 adet yumurtayı kırıp üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyelim. Şeker ve yumurta köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım. Üzerine 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı irmik ve 1 su bardağı siyah haşhaşı ekleyerek karıştıralım. Daha sonra 1 su bardağı unu azar azar ekleyerek kek hamuru akışkan bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim. Yağlanmış bir fırın tepsisine hamuru döküp yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika, kekin altı üstü pembeleşene kadar pişirelim ve fırından alarak soğumaya bırakalım. Kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti kepçe yardımıyla dökelim ve kekin şerbeti çekmesi için bekleyelim. Bu arada kremayı hazırlayalım. Bir kaba 1 su bardağı soğuk süt ve 1 paket sade krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım. Kıvam alan kremayı, şerbetini çekip soğuyan kekin üzerine düzgün bir şekilde yayarak spatula yardımıyla düzeltelim. Haşhaşlı pastamızı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirip üzerini dilimlenmiş muz, çilek, kivi veya damla çikolata ile süsleyerek dilimleyip servise sunalım. Afiyet olsun. |