Bisküvili Mozaik Pasta Bisküvili Mozaik Pasta, pasta tarifleri arasında en kolay olanıdır. Malzemelerinin tamamı her evde bulunabilecek malzemelerden oluşmaktadır. Misafirler için lezzetli ve gösterişli bir sunum olacaktır. Çocuklar bu pastayı çok severler ve içerisinde kullanılan malzemeler, çocuklar için yararlı malzemelerdir. Süt içmeyi sevmeyen çocuklar için içerisinde süt bulunduğundan dolayı tercih edilebilir. Habersiz gelen arkadaşlara pratik bir şekilde hazırlanıp sunulabilecek bir tatlı seçeneğidir. Adet döneminde tatlı krizine girmiş olan hanımlara önerilebilir. Kan şekeri düşen kişiler için de, kan şekerini hemen düzenleyebildiği için tavsiye edilir. İçerisinde süt kullanıldığı için mutlaka buzdolabında saklanmalıdır. Buzdolabında kapalı bir kap içerisinde 3 gün boyunca saklanabilir. Derin dondurucuda saklanamaz. Öneri, bu lezzetli ve pratik pasta yapıldığı gün tüketilmelidir. Bisküvili Mozaik Pastanın Besin Değeri
Bisküvili Mozaik Pasta Malzemeleri
Bisküvili Mozaik Pasta Nasıl Yapılır? Derin bir kabın içerisine, bisküviler içinde iri parçalar kalacak şekilde ufalanmalıdır. Ufalanan bisküviler bir kenara alınır ve kuru meyvelerin doğrama işlemi başlatılır. Kuru incir ve kuru kayısının fındık büyüklüğünde doğranmasında fayda vardır. Doğrama işlemi biten kuru meyveler de bisküvilere ilave edilir. Bu aşamada kıyılmış ceviz ve kakao ilave edildikten sonra, kabın içerisindeki malzemelerin tamamı elle ya da kaşık yardımı ile iyice harmanlanır. Diğer tarafta, ocağın altı çok kısık olmak şartıyla tereyağı eritilir ve eriyen tereyağının içerisine süt ilave edilir. Süt ve tereyağının ılıması beklenir ve ılıyan karışım, diğer tarafta bekleyen kuru karışıma ilave edilir. Bu aşamada olabildiğince hızlı olunması gerekmektedir. Ilık halde olan süt ve tereyağı hızla karıştırılmalıdır. Kısmen hazır olan mozaik pastanın son aşamalarına geçilir. Kuru bir zemine öncelikle streç film serilir. Streç filmin üzerine pastanın karışımı dökülür ve rulo haline getirilir. Bu aşamada istenirse şekilli kek kalıpları da kullanılabilir. Streç filme sarılmış olan pasta buzdolabının derin dondurucu kısmına yerleştirilir. Pasta buzdolabının dondurucu kısmında yaklaşık 2 saat bekletilmelidir. Tamamen donmuş ve kıvam almış olan pasta dolaptan çıkartılır. Servise hazırlanmak üzere dış kısmındaki streç filmden çıkarılır. Bir tepsi içerisine dökülmüş olan Hindistan cevizinin içerisine konulan pastanın her tarafı Hindistan cevizine bulanır. Pastanın son aşaması da böylelikle tamamlanmış olur. Hazır olan pasta istenilen büyüklükte dilimlere kesilerek servis edilir. Afiyet olsun. |