Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta

Kuru pasta, un, yağ, şeker ve yumurta gibi temel malzemelerle hazırlanan, genellikle kurabiye tarzında, küçük ve yumuşak pastacıklardır. Bu tür pastalar, tatlı veya tuzlu olarak yapılabilir ve üzerine çeşitli soslar ile süslenebilir. Pastanelerde sıkça bulunan kuru pastalar, evde de kolaylıkla yapılabilir ve uygun şekilde saklandığında uzun süre tazeliğini koruyabilir. Ağızı kapalı bir cam kavanozda ve buzdolabında saklanarak kuru pastaların tazeliği muhafaza edilebilir. Evde hazırlanan kuru pastalar, daha güvenilir ve sağlıklı bir alternatif sunar.

Kuru Pasta Malzemeleri

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket bitter çikolata (50 gram)
  • 50 gram tereyağı
  • Hindistan cevizi, fındık, Antep fıstığı, ceviz içi
  • İsteğe göre meyveli marmelat

Kuru Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak, çikolata sosunu hazırlayıp bekletin, böylece pasta hazırlanırken sosun kıvam alması sağlanır. Çikolata sosunu hazırlamak için, yapışmaz bir teflon tava içinde tereyağını eritin. Bitter çikolatayı küçük parçalara bölerek tereyağına ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak eritin. Çikolata parçalarını ezerek pürüzsüz bir kıvamda sos elde edin. Daha fazla sos elde etmek isterseniz, malzemelerin miktarını aynı oranda artırabilirsiniz.

Kuru pasta yapımında kullanacağınız tereyağı veya margarini oda sıcaklığında bekleterek yumuşamasını sağlayın. Geniş ve derin bir yoğurma kabına yumuşamış tereyağı ile toz şekeri koyun ve üzerine yumurtaları ekleyin. Bu malzemeleri mikserin yüksek ayarında iyice çırpın. Koyu bir krema kıvamı alana kadar çırpmaya devam edin. Ayrı bir kap içinde unu eleyerek vanilya ile karıştırın. Vanilyalı unu yavaş yavaş kuru pasta malzemesine ekleyerek yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeyi iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Kuru pasta hamuru oldukça yumuşak ve ele yapışan kıvamda olacaktır.

Hazırlanan hamuru krema sıkma torbasına dökün. Krema sıkma torbasının farklı şekillerdeki uç aparatını kullanarak, hamuru yağlı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine küçük parçalar halinde sıkın. Farklı şekiller oluşturmak için aparatları kullanabilirsiniz.

Önceden ısıtılmış fırında, 160 derece sıcaklıkta kuru pastaları pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika içinde pişerler. Kuru pastaların üzeri kızarmadan beyaz kalacak şekilde ve sertleşmeden pişirilmelidir. Daha uzun süre fırında bekletirseniz kurabiyeler sertleşir. Kurabiyeler soğuyunca, daha önce hazırladığınız çikolata sosuna batırıp Hindistan cevizine bulayın. İsteğe göre fındık, Antep fıstığı ve ceviz de kullanılabilir. Ayrıca, çikolata sosu yerine marmelat da tercih edilebilir.

Kuru pastalar servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Editörün Seçtiği

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pasta Tarifi

Kolay Pasta Tarifi

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

Güncel

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Pasta Süsleme Teknikleri