Mini Köstebek Pasta: Lezzet ve Sunumda Harikalar Yaratın Mini köstebek pasta, lezzeti ve etkileyici sunumu ile herkesin beğenisini kazanacak bir tariftir. Büyükten küçüğe herkesin hoşuna gidecek bu kolay pasta tarifi, vazgeçilmezleriniz arasında yerini alacak. Mini Köstebek Pasta Keki İçin Malzemeler
Krema İçin Malzemeler
Mini Köstebek Pasta Nasıl Yapılır? Mini köstebek pasta için ilk olarak kekimizi hazırlamaya başlıyoruz. Kek için toz şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpalım. Çırpılan yumurtaların üzerine süt ve sıvı yağ ekleyerek mikserin düşük ayarında çırpmaya devam edelim. Karışıma sırasıyla kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek çırpmaya devam edelim. Akışkan bir kıvam elde ettiğimiz kek hamurunu önceden yağladığımız fırın kabına dökelim ve önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim. Kekimiz pişerken kremamızı hazırlamaya başlayalım. Krema için bütün malzemeleri ufak bir tencereye alalım ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim. Kremanın topaklanmaması için pişme aşamasında sürekli karıştıralım. Pişen keki fırından alarak soğumaya bırakalım. Kek tamamen soğuduktan sonra çay bardağının ağız kısmı ile keke bastırarak yuvarlak minik kekler yapalım. Bu keklerin üzerine hazırladığımız kremadan kaşık yardımıyla dökelim. Bardakla kestiğimiz keklerden arta kalan parçaları mutfak robotuna koyarak un haline gelene kadar parçalayalım. Parçalanmış kek kırıntılarını, krema döktüğümüz keklerin üzerine serpelim. Bu aşamadan sonra mini köstebek pastalarımız servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve Öneriler Keklerinizi daha farklı tatlarla zenginleştirmek isterseniz, içerisine damla çikolata veya ceviz ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kremayı hazırlarken vanilya yerine farklı aroma vericiler kullanarak değişik lezzetler elde edebilirsiniz. Küçük dokunuşlarla pastalarınızı kişiselleştirerek misafirlerinize unutulmaz bir tat sunabilirsiniz. |