Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta, çarçabuk hazırlanması nedeniyle vakti kısıtlı hanımların genellikle tercih edecekleri şahane ve leziz pastalar arasında yer almaktadır.

Gerekli Malzemeler
  • 2 paket bisküvi (Pötibör)
  • 2 adet iri boy muz
Krema İçin Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri İçin Malzemeler
  • İsteğe göre 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi, fındık veya fıstık
Hazırlık Aşamaları

Muzlu bisküvili pasta hazırlamaya öncelikle kremamızı hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 1 litre süt, 6 çorba kaşığı toz şeker, 3 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı kakao ve 1 adet yumurtayı ekleyip karıştırdıktan sonra ocağa alalım ve sürekli karıştırarak kremanın kaynayarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. Kremamız kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak tencereye 1,5 çorba kaşığı tereyağını ilave ederek yağ eriyinceye kadar karıştırıp kıvam alan kremayı ocaktan alarak ılınması için bekletelim. Kremamız ılıdıktan sonra içine 1 paket vanilyayı ilave ederek bir mikser yardımıyla iyice çırpalım ve kremamızın kaymaklanmaması için ara sıra karıştırmayı unutmayalım.

Bisküvilerin Hazırlanması

Ardından mutfak tezgâhımıza 2 adet folyo streç filmi yan yana serelim ve üzerine bisküvileri yan yana enine 3 sıra boylamasına ise 6 sıra olacak şekilde döşeyelim. Daha sonra önceden hazırladığımız kremayı bir kaşık yardımıyla bisküvilerin üzerine yeteri kadar sürelim ve üzerine tekrar bir sıra bisküvi döşeyerek krema sürelim.

Muzların Eklenmesi

Bisküvilerin tam ortasına 2 adet muzu uzunlamasına art arda yerleştirelim ve muzların kenarında kalan bisküvilerin üzerine 1 sıra daha bisküvi döşeyerek tekrar muzların ve bisküvilerin üzerine krema sürelim. Ardından streç filmin kenarlarından tutarak yukarıya doğru kaldıralım ve iki kenarı ortada birleştirerek pastamızı piramit şekline getirelim ve buzdolabına alarak en az iki üç saat kadar bekletelim.

Son Dokunuşlar ve Servis

Verilen sürenin sonunda pastamızı dolaptan çıkararak üzerindeki streç filmi açarak kalan kremamızı pastanın üzerine iyice sürelim. Bu sürede kremamız koyulaşarak donmuş olabilir. Bu nedenle kremanın üzerine bir miktar süt ilave ettikten sonra mikserle iyice çırparak kremamızın kıvamını açarak daha kolay sürebiliriz. Hazır hale gelen muzlu bisküvili pastamızın üzerini arzuya göre Hindistan cevizi veya toz yeşil fıstık serpiştirip süsledikten sonra dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gökşin

11 Temmuz 2024 Perşembe

Neden pastamızı piramit şekline getirdikten sonra en az iki üç saat buzdolabında bekletmemiz gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Gökşin, pastanızı piramit şekline getirdikten sonra buzdolabında bekletmenin amacı, pastanın iyice sertleşmesini ve şeklinin bozulmamasını sağlamaktır. Bu süre zarfında pastanın içindeki malzemeler birbirine iyice kaynaşır ve dilimlenmesi daha kolay hale gelir. Ayrıca, soğutma işlemi pastanın lezzetinin de oturmasına yardımcı olur. Bu nedenle, en az iki üç saat buzdolabında bekletmek önemlidir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Donuk Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baykuş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baykuş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Damla Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri