Dondurmalı Pasta Tarifi Dondurmalı pasta, damak tadınıza ve göz zevkinize hitap ederek sıcak yaz aylarında içinizi ferahlatacak, her zaman arzu edeceğiniz ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz mükemmel bir tatlıdır. Malzemeler Kek İçin
Ara Katlar İçin
Üzeri İçin
Hazırlanışı 1. Öncelikle karıştırma kabınıza 125 gr oda sıcaklığında bekletilmiş margarini ekleyip mikserle çırparak başlayın. Margarin iyice çırpılıp krema kıvamı aldıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı toz şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin. 2. Üzerine 2 adet yumurtayı kırarak çırpma işlemine devam edin. Daha sonra çırpılan karışımın üzerine 2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve yeteri kadar un ilave ederek karışım kek hamuru kıvamına gelene kadar iyice çırpın. 3. Hazırlanan kek hamurunu 3 eşit miktarda ayrı kaplara boşaltın. İlkine 1 çorba kaşığı Türk kahvesi ekleyerek iyice pürüzsüz bir şekilde çırpın. İkinci hamura 2 çorba kaşığı kakao ilave ederek çırpın. Üçüncü hamuru sade olarak bırakın. 4. Pasta için kullanacağınız kalıbı iyice yağlayın ve üzerine un serpiştirip ilk olarak sade kek hamurunu kalıba dökün. 185 derecede önceden ısıtılmış fırında kek kabarıp üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Diğer kek hamurlarını da aynı kalıpta tek tek pişirip soğumaya bırakın. 5. Kekler soğurken, karıştırma kabınıza 2 paket krem şanti ve 2 su bardağı sütü ekleyip şanti koyulaşıncaya kadar çırpın ve sertleşmesi için buzdolabına koyarak bekletin. 6. Soğuyan keklerin ilk katını düz bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine dondurmanın bir bölümünü yayın ve damla çikolataları serpiştirin. İkinci keki dondurmanın üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin ve tekrar üzerine dondurma sürerek damla çikolataları serpiştirin. 7. Üçüncü katı da aynı şekilde yerleştirin ve daha önce hazırlanan krem şantiyi pasta üzerine bir spatula yardımıyla sürün. Pastanın üzerini damla çikolatalarla süsleyin. Buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra dilimleyerek servise sunun. Afiyet olsun. |