Kırmızı Pasta Kırmızı pasta, dikkat çekici görüntüsü ve karşı konulmaz lezzeti ile pek çok kişinin ilgi odağı olmuştur. Eğer bu pastayı ilk kez yapıyorsanız, size biraz zor gelebilir. Ancak, birkaç kez denedikten sonra ve sevdiklerinizden aldığınız olumlu tepkiler doğrultusunda, sürekli yapmak isteyeceğiniz bir pasta tarifi olacaktır. Akşam çay saatlerinin yanına veya 5 çayınızın yanına çok yakışacak inanılmaz lezzette bir tariftir. Kırmızı pasta tarifi ile hem çocuklarınızı hem de konuklarınızı sevindirebilirsiniz. Malzemeler Kek İçin
Ara Kat İçin
Üzeri İçin
Yapılışı Kek Hazırlığı Pastanın hazırlık aşaması için derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine şeker ile yumurtaları ekleyip iyice karıştıralım. Karışım köpük haline gelince içerisine kakao, krema ve su ilavesi yapıp tekrar karıştıralım. Sirke ve gıda boyası hariç diğer tüm malzemeleri de karıştırma kabına ilave edelim ve çırpalım. Diğer taraftan sirke ile gıda boyasını açalım ve kek hamuru olan karıştırma kabının içerisine aktararak tekrar çırpalım. Bütün malzemeyi güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra fırının ayarını açalım. Fırının içerisi hafif ılıman bir hale gelince kelepçeli bir kek pişirme kabı alalım ve içerisine yağlı kağıt yerleştirelim. Yağlı kağıdın üzerine hazır hale gelmiş olan kek hamurunu dökelim ve pişmesi için fırına gönderelim. Yaklaşık 180 derecede 30 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Ara Kat Kreması Hazırlığı Kek fırında pişerken, ara kat kremasını hazırlamaya geçelim. Bunun için labne peyniri ve kremayı bir karıştırma kabına alalım ve iyice karıştırıp üzerine pudra şekeri ilavesi yapalım. Ardından karışımı kaşık ile karıştırarak bekletelim. Kekin Soğutulması ve Katmanlandırma Fırında pişmiş olan keki alalım ve soğuması için bekletelim. Kek soğuduktan sonra arasını keskin bir bıçak vasıtasıyla keselim. Kekin alt tabanına kremadan sürelim ve kremanın üzerine diğer kek katmanını yerleştirip hafif şekilde bastıralım. Üst Katman Kreması Hazırlığı Pastanın ara katmanı sürüldükten sonra krema şantisini hazırlayalım. Süt ile çırpılmış olan şantiyi pastanın her tarafına sürelim ve pürüzsüz bir görüntü elde edelim. Son Aşama ve Dinlendirme Kırmızı pastanın yapım aşamaları bittikten sonra buzdolabına kaldıralım ve soğuması için bekletelim. Eğer misafirleriniz hemen gelmeyecekse, buzdolabında bir gece bekletmeniz tavsiye edilir. Yeterli sürede dinlendirilmiş olan kırmızı pastamızı buzdolabından alalım ve dilimleyerek servise sunalım. Afiyet olsun. |