Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası

Rus pastası, bisküvi hamurlarının hazırlanıp aralarına krema sürülerek yapılan bir pasta türüdür. Adından da anlaşılacağı gibi bu pasta, Rusya'da yaygın olarak yapılmakta, aynı zamanda Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde de bilinmektedir. Ülkemizde de bilinen ve yapılan bir tatlı olmuştur. İçerisinde bal ve krema kullanılması ile bol enerji veren bir pasta türüdür. Doğum günleri ve özel günlerde yapılabilecek şık bir pasta görünüşüne sahiptir. Hazırlanışı ve yapılışı da oldukça kolaydır.

Rus Pastası Malzemeleri

Bisküvi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 4 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı karbonat

Krema İçin Malzemeler

  • Yarım kg krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı bal

Üstünü Kaplamak İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ceviz
  • 50 gram çikolata
  • 3 yemek kaşığı süt

Rus Pastası Nasıl Yapılır?

İlk olarak bisküvi hamuru hazırlanır. Hamur yapımında kullanacağımız tereyağı tava içerisine alınır ve kısık ateşte eritilir. Ayrı bir küçük tava içine bal ve karbonat koyularak kısık ateşte köpükler oluşana kadar pişirilir ve ocaktan indirilir. Geniş ve derin bir yoğurma kabının içine yumurtalar kırılır. Toz şeker eklenir ve toz şeker eriyip köpükler oluşuncaya kadar çırpılır. Koyu bir krema kıvamını alınca eritilmiş tereyağı ile ballı karbonat karışımı eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Bisküvi hamuruna unu, eleyerek yavaş yavaş ekleyelim. Bisküvi hamurunu yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Daha sonra hamuru altı eşit parçaya bölelim ve üzerini bir bez ile örterek yaklaşık on dakika kadar bekletelim.

Bu arada kremayı hazırlayabiliriz. Derin bir kâse içine krema ve bal koyulur. Üzerine toz şeker eklenerek mikser yardımı ile iyice çırpılır. Sonra da kıvamını alması için buzdolabına koyulur.

Bisküvi hamurundan ayırdığımız bezelerden birini alarak tezgâh üzerinde yaklaşık 25 cm'lik daire biçiminde açalım. Fırın önceden ısıtılır ve bisküviler kısa sürede pişirilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta 3-4 dakika gibi bir süre içinde pişmiş olur. Pişen bisküvi çıkartılır ve bir başka beze açılarak yine aynı şekilde pişirilir. Bütün bisküvi hamurları pişirilir ve soğuması için bir kenara alınır. Bisküviler soğuduktan sonra ortalama olarak onların büyüklüğünde yuvarlak bir kalıp ile kesilerek hepsini aynı büyüklükte yapabiliriz. Büyük bir tencere kapağı kalıp olarak kullanılabilir. Hazırlayıp buzdolabına koyduğumuz kremayı çıkartalım. Tepsi içerisine bir tane bisküvi koyalım ve üzerine kremadan sürelim ve tekrar bisküvi koyalım. Bu şekilde bir kat bisküvi, bir kat krema olacak şekilde bütün katları yerleştirelim. En son bisküviden sonra kremayı en üste ve yanlara da sürerek pastayı krema ile kapatalım. Bu şekilde pastayı yaklaşık bir saat kadar buzdolabında bekletelim.

Bisküviler kesilince kenarlarından arta kalan kısımları ile cevizleri mutfak robotundan geçirerek parçalayalım. Pastanın üstünü ve kenarlarını bu parçalar ile kaplayalım. Ufak bir kap içerisine çikolata ile sütü koyarak benmari usulü eritelim. Daha sonra da iğne kısmı çıkarılmış bir enjektör içine çekelim. Rus pastasının üzerine çikolata ile süsleyelim. Rus pastası hazırlandıktan sonra buzdolabına koyularak dinlenmesi sağlanır. Kremasının tam kıvamını alması için bir gün buzdolabında beklemesi gerekir.

Bir gün buzdolabında bekletildikten sonra Rus pastası servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker Hamurundan Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek

Islak Kek

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri