Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta

Etimekli Pastanın Önemi ve Lezzeti

Etimekli pasta, mutlaka herkesin en az bir kez tatması gereken eşsiz bir lezzettir. Özellikle bu pastayı öğle yemeği veya akşam yemeğinden sonra sunmalısınız. Kadın günlerinin ve misafir ağırlamalarının aranan lezzeti haline gelen etimekli pastanın yapımı, diğer pasta çeşitlerine göre daha kolaydır. Kremasının ve etimeğinin ağızda erimesi, ardından damakta bıraktığı mükemmel lezzet, bu pastayı bir kez yapan kişileri ikinci sefere sürüklemektedir. Dışarıdan bakıldığında her ne kadar beyaz bir krema gibi görünse de içerisinde yatan harika lezzet, fark edildiğinde pek çok kişinin gözdesi olacaktır.

Etimekli Pasta İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 paket tuzsuz etimek
  • 1 paket beyaz krem şanti (1 su bardağı süt ile çırpılacak)
  • 3 paket mini piknik bisküvi (Kakaolu)
  • 1 su bardağı süt (Etimekleri ıslatmak için)
  • 1 paket çikolata sosu

Kreması İçin

  • 3 su bardağı pastörize süt
  • 1,5 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta (Mısır)
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (İsteğe göre margarin)

Süslemek İçin

  • Damla çikolata
  • Çekilmiş Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi

Etimekli Pasta Nasıl Yapılır?

Etimekli pastanın yapımına başlarken, önce fazla derin olmayan bir tencere alın ve içerisine tereyağı dışında tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Krema kaynama aşamasına geldiğinde içerisine tereyağını ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Burada kremanın hazır bir pasta kreması kıvamına gelmesini istiyorsanız, karışımı bilekleriniz yorulana kadar hızlı bir şekilde karıştırmanız gerekir. Kaynamaya başlayan kremayı yaklaşık 3 dakika daha pişirin ve muhallebi istenilen kıvama geldiğinde ocağın altını kapatıp, kremayı soğuması için bir kenara alın. Krema soğuduktan sonra mikser yardımıyla çırpın ve içinde pütür kalmışsa giderin. Hazır hale gelmiş olan kremayı bir kenara alın ve krem şantisini hazırlamaya geçin.

Bir su bardağı süt ile beyaz krem şantiyi, önce düşük devirde ardından yüksek devirde 2-3 dakika kadar çırpın. Hazır hale gelmiş olan krem şantiyi buzdolabına kaldırın ve kullanılacak vakit çıkarın. Etimekleri ıslatmak için sütü bir kasenin içine alın ve etimekleri içine batırıp çıkarın. Çıkardığınız etimekleri dikdörtgen bir cam tepsinin içine dizin. Bütün etimekleri tek sıra halinde tepsiye dizdikten sonra üzerine kremanın yarısını dökün. Tekrar kalan etimekleri de süt ile ıslatın ve kremanın üzerine dizin. Kalan kremayı da son kat olan etimeklerin üst kısmına sürün ve kremanın üzerine de buzdolabında beklemekte olan krem şantiyi bir spatula yardımıyla sürün. Krem şanti sürüldükten sonra pastayı buzdolabına kaldırın ve soğuması için bekletin. Pasta yarım saat buzdolabında bekledikten sonra çıkarın ve servis için sunum tabaklarına alın. Sunum tabaklarının üzerine aldığınız pasta dilimlerini süslemek için kenarlarına Hindistan cevizi, ortasına Antep fıstığı ve damla çikolata serpiştirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası

Alman Pastası

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri