Gerekli Malzemeler Kek için Malzemeler
Krema için Malzemeler
Üzeri için Malzemeler
Hazırlık Aşamaları Krema Yapımı Kremayı hazırlamak için teflon bir tencereye 3 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un ve 1 çay fincanı toz şekeri dökün. Orta ateşte tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. Krema piştikten sonra soğumaya bırakın. Kek Yapımı Derin bir kaba 3 adet yumurta akını dökün ve mikserle köpük olana kadar çırpın. Ardından 1 çay fincanı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı nişasta ve 1 paket vanilyayı ilave edip mikserle 5 dakika çırpın. Son olarak, 1 çay fincanı unu elekten geçirerek karışıma ilave edin ve karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün. Fırının ayarını 180 dereceye getirin ve 10 dakika ısınmasını bekleyin. Fırın ısındıktan sonra kek kalıbını fırına koyun ve ilk 10 dakika boyunca fırının kapağını açmayın. Yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Pasta Montajı Soğuyan keki ortadan ikiye ayırın ve servis tabağına koyun. İlk katın üzerine muz, çilek ve kivi yerleştirin. Soğumuş olan kremayı spatula yardımıyla meyvelerin üzerine sürün. İkinci katı yerleştirin ve kremayı eşit bir şekilde her yerine sürün. Üzerine yine muz, çilek ve kivi yerleştirin. Pastayı 1 gece buzdolabında bekletin. Servis Pastanızı soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun! Ekstra İpuçları
Afiyet olsun. |