Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Pasta Tarifi

Limonlu pasta, herkesin zevkine hitap eden ve bütçeye uygun bir tarif olmasının yanı sıra, özellikle kadınların düzenlediği kabul günlerinde ferahlatıcı bir alternatif sunar. Özellikle yaz mevsiminde yapılacak bir limonlu pasta, konuklarınızın damak zevkini şenlendirebilir. İçerisinde bol miktarda limon bulunması nedeniyle aşırı tatlı bir lezzet sunmaz.

Kek Malzemeleri

  • 1 su bardağı şeker
  • 3-4 tane yumurta (iriliğine göre)
  • 150 gram süt (1 su bardağı)
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı limonata
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema Malzemeleri

  • 1 paket labne peynir (200 gram)
  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un

Üzeri İçin Jöle Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 çorba kaşığı nişasta (mısır)
  • 9 çorba kaşığı şeker
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • 2 tane limon suyu

Limonlu Pasta Nasıl Yapılır?

Pastanın yapımına öncelikle kek malzemelerini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için yumurtaları ve şekeri çırpıyoruz ve köpük kıvamına getiriyoruz. Köpükleşen karışımın içine kalan tüm malzemeleri ekleyip iyice çırpıyoruz.

Hazırlanan harcı yağlanmış bir tepsinin içine veya yağlı kâğıt serilmiş, ısıya dayanıklı bir cam tepsiye döküyoruz. Hamurun kıvamı diğer kek hamurlarına göre biraz yoğun olacağı için kaşığın ters tarafıyla veya spatula ile yaymanız daha kolay olacaktır.

Kek hamuru tepsiye eşit miktarda yayıldıktan sonra, 170 derecelik fırında pişmesi için yaklaşık 20 dakika bekletiyoruz. Kekin pişme aşaması tamamlandıktan sonra, keki fırından çıkarıyoruz ve sıcakken üzerine 1 su bardağı limonatayı her tarafına eşit oranla gezdirip içine çekmesi için 20 dakika kadar bekletiyoruz.

Kek limonata ile ıslatıldıktan sonra kremasını hazırlama aşamasına geçiyoruz. Bunun için şeker, un ve sütü bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz. Muhallebi kaynama kıvamına gelince bir müddet daha kısık ateşte bekletip kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Krema ve labneyi hafif soğumuş olan muhallebinin içine ekleyip el blenderi ile iyice karıştırıyoruz. Soğumuş olan keki hazır satılan pasta kekleri gibi ortadan ikiye bir iplik veya bıçak yardımıyla kesiyoruz. Kesilmiş olan kekin alt kısmını bir tepsiye alıp kremanın yarısını kekin üzerine döküp yayıyoruz. Diğer kalan keki de kremanın üzerine yerleştirip hafifçe bastırıyoruz. Kalan kremayı da pastanın en üst tabakasına döküp bir bıçak yardımıyla sürüyoruz. Krema sürülmüş olan pastayı bir borcamın içine alıp bekletiyoruz.

Bu aşamada pastanın en üst katmanını oluşturacak olan jöleyi hazırlıyoruz. Jöle malzemelerini bir tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Jöleyi sıcak halde kremanın üzerine dökmemeye dikkat ediyoruz, aksi halde krema sıcak jöleyi içine çekecek ve hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkacaktır. Jöleyi piştikten sonra biraz kaşıkla karıştırarak ılımasını sağlıyoruz ve ılık haldeyken kremanın üzerine döküyoruz. Jöle ile buluşmuş olan limonlu pastayı kareler şeklinde kesip istenilen şekilde süsleyerek servis yapıyoruz. Yuvarlak limon dilimleri süslemek için ideal bir seçenek olabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baykuş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baykuş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri