Limonlu Pasta Tarifi Limonlu pasta, herkesin zevkine hitap eden ve bütçeye uygun bir tarif olmasının yanı sıra, özellikle kadınların düzenlediği kabul günlerinde ferahlatıcı bir alternatif sunar. Özellikle yaz mevsiminde yapılacak bir limonlu pasta, konuklarınızın damak zevkini şenlendirebilir. İçerisinde bol miktarda limon bulunması nedeniyle aşırı tatlı bir lezzet sunmaz. Kek Malzemeleri
Krema Malzemeleri
Üzeri İçin Jöle Malzemeleri
Limonlu Pasta Nasıl Yapılır? Pastanın yapımına öncelikle kek malzemelerini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için yumurtaları ve şekeri çırpıyoruz ve köpük kıvamına getiriyoruz. Köpükleşen karışımın içine kalan tüm malzemeleri ekleyip iyice çırpıyoruz. Hazırlanan harcı yağlanmış bir tepsinin içine veya yağlı kâğıt serilmiş, ısıya dayanıklı bir cam tepsiye döküyoruz. Hamurun kıvamı diğer kek hamurlarına göre biraz yoğun olacağı için kaşığın ters tarafıyla veya spatula ile yaymanız daha kolay olacaktır. Kek hamuru tepsiye eşit miktarda yayıldıktan sonra, 170 derecelik fırında pişmesi için yaklaşık 20 dakika bekletiyoruz. Kekin pişme aşaması tamamlandıktan sonra, keki fırından çıkarıyoruz ve sıcakken üzerine 1 su bardağı limonatayı her tarafına eşit oranla gezdirip içine çekmesi için 20 dakika kadar bekletiyoruz. Kek limonata ile ıslatıldıktan sonra kremasını hazırlama aşamasına geçiyoruz. Bunun için şeker, un ve sütü bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz. Muhallebi kaynama kıvamına gelince bir müddet daha kısık ateşte bekletip kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Krema ve labneyi hafif soğumuş olan muhallebinin içine ekleyip el blenderi ile iyice karıştırıyoruz. Soğumuş olan keki hazır satılan pasta kekleri gibi ortadan ikiye bir iplik veya bıçak yardımıyla kesiyoruz. Kesilmiş olan kekin alt kısmını bir tepsiye alıp kremanın yarısını kekin üzerine döküp yayıyoruz. Diğer kalan keki de kremanın üzerine yerleştirip hafifçe bastırıyoruz. Kalan kremayı da pastanın en üst tabakasına döküp bir bıçak yardımıyla sürüyoruz. Krema sürülmüş olan pastayı bir borcamın içine alıp bekletiyoruz. Bu aşamada pastanın en üst katmanını oluşturacak olan jöleyi hazırlıyoruz. Jöle malzemelerini bir tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Jöleyi sıcak halde kremanın üzerine dökmemeye dikkat ediyoruz, aksi halde krema sıcak jöleyi içine çekecek ve hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkacaktır. Jöleyi piştikten sonra biraz kaşıkla karıştırarak ılımasını sağlıyoruz ve ılık haldeyken kremanın üzerine döküyoruz. Jöle ile buluşmuş olan limonlu pastayı kareler şeklinde kesip istenilen şekilde süsleyerek servis yapıyoruz. Yuvarlak limon dilimleri süslemek için ideal bir seçenek olabilir. Afiyet olsun. |