Puf Pasta: Tarif ve Yapılışı Puf pasta, yumuşak kek katmanları, krema ve meyve dilimleri ile süslenen ve kek parçaları ile kaplanmış bir pasta türüdür. Bu pasta, hem lezzeti hem de şık sunumu ile dikkat çeker. Sütlü krema kullanımı sayesinde hafif ve soğuk bir tat sağlar. Misafir ikramları ve beş çaylarında servis edilebilecek bu pastayı hazırlamak oldukça kolaydır. Ayrıca, çocukların da bu pastayı tat olarak seveceklerini söyleyebiliriz. Puf Pasta Malzemeleri
Kreması İçin Malzemeler
Puf Pasta Nasıl Yapılır? İlk olarak, puf pastanın kekini hazırlayalım. Geniş ve derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırıp toz şeker ekleyelim. Mikserin yüksek devirli ayarı ile çırpalım. Toz şeker eriyip köpükler oluşana kadar çırpalım. Koyu bir krema kıvamı alana kadar çırpmaya devam edelim. İçine sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edelim. Ayrı bir geniş kap içine un elenerek havalanmasını sağlayalım. Bu şekilde kek daha iyi kabaracaktır. Una kabartma tozu, vanilya ve kakao ekleyip harmanlayalım. Kek malzemesine unlu karışımı yavaşça ilave ederek topaklanma olmadan çırpalım. Topaklar oluşursa tahta kepçe ile ezerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. Fırın tepsisini margarin ile yağlayalım ve üzerine hafifçe un serpelim. Hazırlanan kek hamurunu yavaşça fırın tepsisine dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 170 derece sıcaklıkta pişirelim. Yaklaşık olarak 35-40 dakika sonra kek kabarıp pişmiş olur. Bu süre sonunda kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edelim. Keke batırdığımız kürdan kuru ise kek pişmiş olur, eğer kürdan ıslak ise kek pişmemiş olur. Kek piştikten sonra fırından çıkaralım. Kek fırında pişerken bir taraftan da kremayı hazırlayalım. Orta büyüklükteki bir tencereye tereyağı ile un koyup orta hararetli ateşte unun kavrulma kokusu çıkana kadar kavuralım. Ayrı bir kase içinde toz şeker, vanilya ve mısır nişastasını koyup soğuk süt ekleyerek karıştıralım. Ocak üzerinde kavrulan unun üzerine karıştırarak yavaş yavaş ekleyelim. Kremayı karıştırarak topaklanma olmadan pişirelim. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak 2-3 dakika daha kaynatalım. Koyu bir krema elde edelim. Krema hazır olunca ocaktan indirelim ve bir kenara alarak soğumaya bırakalım. Kek pişip fırından çıkınca birkaç dakika bekletip soğumasını sağlayalım. Kek soğuyunca su bardağı ile bastırarak yuvarlak parçalar çıkaralım. Arta kalan kek kalıntılarını robottan geçirerek parçalayalım. Yuvarlak kek parçalarından bir tanesini alıp hazırlanan neskafe ile ıslatalım. İsteğe göre neskafe yerine süt ile de ıslatılabilir. Muzun kabuğu soyulup dilimlenir. Islatılan kek parçasının üzerine bir tane muz dilimi ve üzerine de krema koyulur. Daha sonra da robottan geçirilen kek kalıntıları üzerine bolca serpilir. Bütün parçalar aynı şekilde hazırlanarak puf pastalar hazırlanır. Hazırlanan bütün puf pastalar tepsi içerisine dizilerek yerleştirilir. Buzdolabına koyularak yaklaşık olarak 2 saat bekletilir. Puf pastalar buzdolabında soğuduktan sonra çıkarılır ve servise hazır hale gelir. Afiyet olsun. |
İltan
21 Temmuz 2024 PazarPastanın keki pişerken kremasını hazırlamak için hangi adımları izlemeliyim? Un kavrulurken ާeker ve niާastayı soğuk sütle mi karıާtırmalıyım?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba İltan,
Evet, pastanın keki pişerken kremasını hazırlayabilirsiniz. Şimdi adım adım nasıl yapabileceğinize bakalım:
1. Öncelikle tencerede unu hafifçe kavurun. Bu işlem, kremanızın daha lezzetli olmasını sağlar.
2. Un kavrulurken, başka bir kapta ŞÂ§eker ve niŞÂ§astayı soğuk sütle iyice karışıtırın. Bu karışımın topaklanmaması için önceden karıştırmak önemlidir.
3. Kavrulmuş unu tencereye ekleyerek ŞÂ§eker ve niŞÂ§astalı süt karışımını azar azar ve karıştırarak ekleyin. Bu şekilde topaklanmayı önlersiniz.
4. Karışımı kısık ateşte, karıştırmaya devam ederek pişirin. Krema koyulaşmaya başladığında ocaktan alabilirsiniz.
5. Kremanızın daha pürüzsüz olması için blender ile kısa bir süre çalıştırabilirsiniz.
Umarım bu adımlar işinize yarar. Şimdiden afiyet olsun!
Sevgilerle,