Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta: Tarif ve Yapılışı

Puf pasta, yumuşak kek katmanları, krema ve meyve dilimleri ile süslenen ve kek parçaları ile kaplanmış bir pasta türüdür. Bu pasta, hem lezzeti hem de şık sunumu ile dikkat çeker. Sütlü krema kullanımı sayesinde hafif ve soğuk bir tat sağlar. Misafir ikramları ve beş çaylarında servis edilebilecek bu pastayı hazırlamak oldukça kolaydır. Ayrıca, çocukların da bu pastayı tat olarak seveceklerini söyleyebiliriz.

Puf Pasta Malzemeleri

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı az yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 tane muz
  • Keki ıslatmak için süt veya neskafe

Kreması İçin Malzemeler

  • Yarım litre az yağlı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya

Puf Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak, puf pastanın kekini hazırlayalım. Geniş ve derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırıp toz şeker ekleyelim. Mikserin yüksek devirli ayarı ile çırpalım. Toz şeker eriyip köpükler oluşana kadar çırpalım. Koyu bir krema kıvamı alana kadar çırpmaya devam edelim. İçine sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edelim.

Ayrı bir geniş kap içine un elenerek havalanmasını sağlayalım. Bu şekilde kek daha iyi kabaracaktır. Una kabartma tozu, vanilya ve kakao ekleyip harmanlayalım. Kek malzemesine unlu karışımı yavaşça ilave ederek topaklanma olmadan çırpalım. Topaklar oluşursa tahta kepçe ile ezerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayalım ve üzerine hafifçe un serpelim. Hazırlanan kek hamurunu yavaşça fırın tepsisine dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 170 derece sıcaklıkta pişirelim. Yaklaşık olarak 35-40 dakika sonra kek kabarıp pişmiş olur. Bu süre sonunda kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edelim. Keke batırdığımız kürdan kuru ise kek pişmiş olur, eğer kürdan ıslak ise kek pişmemiş olur. Kek piştikten sonra fırından çıkaralım.

Kek fırında pişerken bir taraftan da kremayı hazırlayalım. Orta büyüklükteki bir tencereye tereyağı ile un koyup orta hararetli ateşte unun kavrulma kokusu çıkana kadar kavuralım. Ayrı bir kase içinde toz şeker, vanilya ve mısır nişastasını koyup soğuk süt ekleyerek karıştıralım. Ocak üzerinde kavrulan unun üzerine karıştırarak yavaş yavaş ekleyelim. Kremayı karıştırarak topaklanma olmadan pişirelim. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak 2-3 dakika daha kaynatalım. Koyu bir krema elde edelim. Krema hazır olunca ocaktan indirelim ve bir kenara alarak soğumaya bırakalım.

Kek pişip fırından çıkınca birkaç dakika bekletip soğumasını sağlayalım. Kek soğuyunca su bardağı ile bastırarak yuvarlak parçalar çıkaralım. Arta kalan kek kalıntılarını robottan geçirerek parçalayalım. Yuvarlak kek parçalarından bir tanesini alıp hazırlanan neskafe ile ıslatalım. İsteğe göre neskafe yerine süt ile de ıslatılabilir. Muzun kabuğu soyulup dilimlenir. Islatılan kek parçasının üzerine bir tane muz dilimi ve üzerine de krema koyulur. Daha sonra da robottan geçirilen kek kalıntıları üzerine bolca serpilir. Bütün parçalar aynı şekilde hazırlanarak puf pastalar hazırlanır. Hazırlanan bütün puf pastalar tepsi içerisine dizilerek yerleştirilir. Buzdolabına koyularak yaklaşık olarak 2 saat bekletilir.

Puf pastalar buzdolabında soğuduktan sonra çıkarılır ve servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İltan

21 Temmuz 2024 Pazar

Pastanın keki pişerken kremasını hazırlamak için hangi adımları izlemeliyim? Un kavrulurken ާeker ve niާastayı soğuk sütle mi karıާtırmalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba İltan,

Evet, pastanın keki pişerken kremasını hazırlayabilirsiniz. ޞimdi adım adım nasıl yapabileceğinize bakalım:

1. Öncelikle tencerede unu hafifçe kavurun. Bu işlem, kremanızın daha lezzetli olmasını sağlar.

2. Un kavrulurken, başka bir kapta ޞ§eker ve niޞ§astayı soğuk sütle iyice karışıtırın. Bu karışımın topaklanmaması için önceden karıştırmak önemlidir.

3. Kavrulmuş unu tencereye ekleyerek ޞ§eker ve niޞ§astalı süt karışımını azar azar ve karıştırarak ekleyin. Bu şekilde topaklanmayı önlersiniz.

4. Karışımı kısık ateşte, karıştırmaya devam ederek pişirin. Krema koyulaşmaya başladığında ocaktan alabilirsiniz.

5. Kremanızın daha pürüzsüz olması için blender ile kısa bir süre çalıştırabilirsiniz.

Umarım bu adımlar işinize yarar. ޞimdiden afiyet olsun!

Sevgilerle,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Güncel

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek

Islak Kek

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker Hamurundan Pasta