Çikolatalı Pasta
12 Temmuz 2024

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta: Muhteşem Lezzet ve Kolay Yapım

Çikolatalı pasta, muhteşem lezzeti ve kolay yapımı ile herkesin favori tatlıları arasında yer alır. Yoğun çikolata kullanımı ile hazırlanan bu pasta, yiyen kişilerin bir dilim daha almak isteyeceği türdendir. Çikolatalı pasta, çocukların da severek tükettikleri, hatta okul çocuklarının beslenme çantalarına koyulacak en kolay ve lezzetli öğünlerden biridir. Acil bir misafir ağırlayacağınızda mutfakta kısa sürede hazırlayabileceğiniz çikolatalı pasta, malzemeleri ve yapımı yönünden de oldukça kolay ve masrafsızdır. Siz de evinizde vereceğimiz tarif sayesinde kolayca çikolatalı pasta yaparak hem kendinizin hem de misafirlerinizin ağzını tatlandırabilirsiniz.

Çikolatalı Pasta Pandispanyası İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Çikolatalı Pasta Kreması İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı un

Çikolatalı Pasta Üzerini Kaplamak İçin Malzemeler

  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt

Not: Kekinizi 1 su bardağı şerbet ile ıslatabilir veya bitter çikolata eriterek üzerine dökebilirsiniz.

Çikolatalı Pasta Yapım Adımları

  1. İlk olarak pandispanya yapımı için yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika mikserde veya cam bir kâsede çırpın.
  2. Üzerine kaynar suyu ve sıvı yağı ekleyerek karıştırma işlemine devam edin.
  3. Kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta iyice karıştırın, daha sonra sıvı olarak hazırladığınız karışıma ekleyin. Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın ve hazırladığınız karışımı kalıbın içine dökün. 200 derece fırında 40 dakika kadar pişirin ve arada bir bıçak veya kürdan batırarak pişmesini kontrol edin. Özellikle pandispanya pişme işlemi sırasında fırının kapağını çok fazla açmamaya dikkat edin. Soğumasını bekledikten sonra pandispanyanız hazırdır ve artık onu diğer işlemlerle birleştirebilirsiniz. (Acilen hızlı bir şekilde soğumasını istiyorsanız, kısa süre buzdolabında bekletebilirsiniz.)
  4. Çikolatalı pastanızın kremasının yapımına geçebilirsiniz. Nişasta, kakao, un ve yumurta sarısını tencereye koyup kısık ateşte üzerine yavaş yavaş süt dökerek sürekli karıştırın. Kremanız kıvamına gelince son olarak margarini ekleyerek mikserde karıştırabilirsiniz.
  5. Krem şanti ve sütü bir kapta hazırlayarak soğuması için buzdolabına koyun.
  6. Soğuttuğunuz pandispanyayı bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün ve şerbet ile hafif bir şekilde ıslatın.
  7. Pandispanyanın ara katına krem şanti dökerek güzelce ince bir şekilde kaplayın ve üzerine diğer dilimi koyun. En üst kısmı da birazcık şerbetle ıslatarak her tarafını krem şanti ile kapladığınız pastanızın üzerine bitter çikolata eriterek dökün.
  8. Çikolatalı pastanızın üzerine dilediğiniz gibi süslemeler yapabilirsiniz. Pastanızın en üst kısmına muz, çilek, kivi veya fındık fıstık ekleyerek farklı bir lezzete dönüştürebilirsiniz. Ayrıca isteyenler pastayı Hindistan cevizi ile de süsleyebilirler. Görsel açıdan zengin tutacağınız bir pasta, daha çok beğenilecektir.
  9. Buzdolabında yaklaşık olarak 3-4 saat bekleyen pastanızı soğuduktan sonra servise sunabilirsiniz.

Yapımı zor gibi görünse de aslında lezzeti tüm zorlukları unutturacak çikolatalı pasta işlemi bu kadar. Siz de dilediğiniz an mutfağınızda sıkılmadan çikolatalı pasta yapabilir, misafirlerinize çikolatalı lezzetler sunabilirsiniz. Çikolatalı pastanız hazır ve şimdi sizlere tatlı lezzetler ile afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tacıser

12 Temmuz 2024 Cuma

Çikolatalı pasta yapımı gerçekten bu kadar kolay mı? Pandispanya pişirirken fırının kapağını açmamaya özen göstermek gerektiğini bilmiyordum, başka nelere dikkat etmeliyiz? Ayrıca pastanın üstüne ekleyeceğimiz çikolata miktarını nasıl ayarlamalıyız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tacıser,

Çikolatalı pasta yapımı aslında göründüğünden daha kolay olabilir, ancak bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Pandispanya pişirirken fırının kapağını açmamak gerçekten çok önemli; çünkü sıcaklık değişimi pandispanyanın sönmesine neden olabilir. Bunun dışında, pandispanya malzemelerini karıştırırken fazla çırpmamaya özen göstermek de önemli. Fazla çırpmak, hamurun yapısının bozulmasına ve kabarmamasına yol açabilir.

Pastanın üstüne ekleyeceğiniz çikolata miktarına gelince, bu tamamen damak tadınıza bağlı. Ancak genellikle çikolata ganajı hazırlarken 1:1 oranında krema ve çikolata kullanılır. Örneğin, 200 ml krema için 200 gram çikolata ekleyebilirsiniz. Bu oran, hem lezzetli bir çikolata katmanı oluşturur hem de pastanın çok ağır olmasını engeller.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker Hamurundan Pasta

Güncel

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pasta Tarifi

Kolay Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri