Vişneli Pasta Vişneli pasta, görünümü kiraza benzese de tadı daha ekşi ve mayhoş olan vişneyle hazırlanır ve mineral ve vitamin deposu olan vişne nedeniyle sağlıklı bir seçenektir. Vişnenin ömrü kiraza göre biraz daha kısadır, bu yüzden mevsimini kaçırmamanız tavsiye edilir. Dilerseniz vişneleri derin dondurucuda saklayarak, kış aylarında da pasta yapımında ya da komposto gibi tatlılarda kullanabilirsiniz. Yapım koşullarına riayet ederseniz, pastanelerde yapılan pastalar gibi bir sanat eseri ortaya koyabilirsiniz. Şimdi birlikte pastamızın yapımına başlayalım. Vişneli Pasta İçin Gerekli Malzemeler Pandispanya Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
Kreması İçin Gerekli Malzemeler
Vişneli Pasta Nasıl Yapılır? Pandispanya Hamuru Nasıl Yapılır? Öncelikle yumurta sarılarını ve aklarını birbirinden ayırmanız gerekiyor. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, sarıların ve beyazların birbiri ile karışmamasıdır. Birbirine karışırsa, hamurunuz istediğiniz gibi olmayacaktır. Şimdi yumurta aklarını bir tutam tuzla birlikte derin bir kâsenin içinde, mikserinizin yüksek hızıyla kar haline gelene kadar çırpın. Toz şekerin yarısını ilave ederek, katı bir şekilde kar haline gelmesini sağlayın. Başka bir kâsenin içinde yumurta sarılarını ve kalan toz şekeri iyice kabarıp açık sarı renkte bir krema haline gelene kadar çırpın. Şimdi daha önce çırptığınız yumurta aklarının içine yumurta sarılarını dökerek, önce yavaş bir şekilde, sonra hızlı olarak çırpınız. Sıvı yağı da ilave edin ve çırpmaya devam edin. Ardından elenmiş olan unu yavaşça ilave ederek, tahta bir kaşık yardımıyla karışımın içine yedirin. Artık karıştırmak için mikser kullanmayın. Çünkü yumurtaları çırparken içine aldığınız havayı indirebilirsiniz. Bu, güzel kabaran bir kek yapmanın püf noktasıdır. Yağlamış olduğunuz kek kalıbınıza hazır olan kek hamurunu dökün. Önceden 175 derecede ısıtmış olduğunuz fırının içine kek kalıbını atın. Yaklaşık olarak 35-40 dakikada kek hamurunuz pişmiş olacaktır. Pişince fırından çıkarın ve ılınması için 10-15 dakika bekleyin. Sonra keki kalıptan çıkararak, iyice soğuması için bir kenarda bekletin. Krema Nasıl Yapılır? Bir tencerenin içine şekeri ve yumurta sarısını koyarak, çatal ya da çırpma aleti ile çırpın. İçine nişasta ve unu ilave edin. Bu arada karıştırmaya devam edin. Ardından soğuk sütü ilave ederek, karıştırın. Şimdi ocağın altını açarak, orta ısıda pişirmeye başlayın. Malzeme kaynadıktan, bir dakika sonra altını kapatarak vanilyayı ilave edin. Biraz ılındıktan sonra labne peynirini koyarak karıştırın. Pastanın Yapımı Pişirdiğiniz ve soğuyan pandispanya keki bıçak yardımıyla enine üç parçaya bölün. Pastanın ilk parçasını yuvarlak bir servis tabağına koyun ve üzerine kremanın bir kısmını sürün. Ãstüne vişnelerden sıralayın. Vişneleri katlara ve üstüne eşit miktarda paylaştırın. Düzgün taneleri üst kat için ayırın. Pastanın diğer katını üzerine kapatın. Kremanın bir kısmını yine bu kata sürün. Ãzerine vişne sıralayın. Son kat pastayı bunların üzerine kapatın. Kalan kremayı pastanın her tarafına sürün. Ãstüne kalan vişne tanelerini yerleştirin. Rendelenmiş olan çikolatayla süsleyerek, pastayı dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Bu şekilde pastanızı en az iki saat dinlendirmeniz gerekir. Bu işlem sonrasında vişneli pastanızı konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Hayriye
12 Temmuz 2024 CumaVişneli pastanın yapımında, yumurta sarılarını ve aklarını ayırırken birbirine karışmaması gerektiği söylenmiş, peki bu adımda tam olarak nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Bu konuda herhangi bir ipucu ya da kolaylık sağlayan bir yöntem var mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Hayriye Hanım,
Yumurta sarılarını ve aklarını ayırmak, özellikle pasta yapımında oldukça önemlidir. Bu adımı kolaylaştıracak birkaç ipucu verebilirim:
1. Soğuk Yumurtalar Kullanın: Yumurtalar buzdolabından yeni çıkmışsa, sarı ve akı daha az akışkan olur ve ayırmak daha kolay hale gelir.
2. Ayrı Kaseler Kullanın: Yumurtayı kırarken, sarı ve akı ayırmak için küçük bir kase kullanın. Her yumurtayı ayrı bir kasede ayırmak, bir hata durumunda tüm karışımı bozmanızı engeller.
3. Yumurta Ayırıcı Kullanın: Piyasada satılan yumurta ayırıcılar, sarı ve akı hızlı ve temiz bir şekilde ayırmanıza yardımcı olabilir.
4. Ellerinizi Kullanın: Yumurta kabuğunu kullanarak ayırmak zor geliyorsa, ellerinizi kullanarak da ayırabilirsiniz. Yumurta akı parmaklarınızın arasından geçerken sarıyı avucunuzda tutabilirsiniz.
Bu yöntemleri kullanarak yumurta sarılarını ve aklarını daha kolay ayırabilirsiniz. Umarım bu bilgiler işinize yarar! Kolay gelsin.