Düğün Pastası Düğün pastası, hayatınızın en özel günlerinden biri olan düğün gününüzde unutulmaz bir anı bırakacak önemli bir unsurdur. Eğer hafızalarda kalacak bir pastayı kendiniz tasarlamak ve yapmak isterseniz, bu mümkün. Günümüzde eskiye kıyasla çok katlı pastalar yerine daha az katlı, modern ve gösterişli pastalar tercih ediliyor. Pastanızı düğün konseptine uygun bir şekilde hazırlayarak, maket bir pasta kesmekten kurtulabilirsiniz. Şimdi sizlere üç katlı bir düğün pastası tarifi sunuyoruz. Umarız emeklerinizin sonunda tam istediğiniz gibi bir pastaya sahip olursunuz. Pastamızın yapımına başlayalım. Gerekli Malzemeler 26 cm'lik Kek Malzemeleri
20 cm ve 14 cm Kek Malzemeleri
Kek Yapımı Kek hamurlarımızı ayrı ayrı hazırlayacağız. İlk olarak 26 cm'lik pasta kekimizi hazırlayalım. Bunun için yumurta sarılarıyla kaynar suyu birlikte çırpıyoruz. Üzerine toz şekeri ve vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Yumurta aklarını ise yine çırparak köpük haline getiriyoruz. Bunları çırparken içine toz şekeri ilave ediyoruz. Ayrı bir kâsenin içinde elenmiş unu, nişastayı ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Yumurta aklarını ve sarılarını birbirine karıştırıp, üzerine unlu karışımı ilave ediyoruz. Bunları bir tahta kaşıkla karıştırıp, yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküyoruz. Fırınımızı 175 derecede ısıtarak, kalıbımızı içine koyuyoruz. Burada kekimiz yaklaşık olarak 40 dakika sonra pişmiş olacaktır. Pandispanya kekiniz piştikten sonra, kenarlarından ayırarak, tel ızgaranın üstüne çıkarın. Burada keki soğuması için bırakın. Şimdi 20 cm'lik ve 14 cm'lik pandispanya hamurlarımızı aynı şekilde hazırlayarak, pişiriyoruz. Pandispanyalar pişip, soğuduktan sonra hepsini enine 2 parçaya bölün. Krema Malzemeleri
Üstü ve Süslemeleri İçin Malzemeler
Krema ve Pasta Yapımı Yumuşamış olan tereyağını, beyaz bir köpük haline gelene kadar mikserle çırpın. Sırayla yumurta sarılarını ve pudra şekerini ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Benmari usulüyle nugayı eriterek, soğuması için bekleyin. Ilındıktan sonra rendelenmiş sütlü çikolata ve kremayı karıştırın. Pandispanya keklerinin katlarının arasına bu karışımdan sürün. Pastanızın üzerine kaplayacağınız krema için, yumurta aklarını köpürterek, çırpın. İçine çok az su ve kırmızı renkte gıda boyası ilave edin. Bunu pastanın üzerine sürerek, kurumasını bekleyin. Pastanın dış kenarlarına kalpli çikolataları yerleştirin. Badem ezmesinin üçte birini yeşil, kalanını kırmızı gıda boyası ile boyayıp, kırmızı olanlarla güller, yeşillerden yaprak yapın. Bunların düzgün olması için, kâğıt şablon hazırlarsanız iyi olur. Yaprakların damarlarını bıçağın sırtıyla yapabilirsiniz. Pastanız dinlenirken, bunların da kuruması gerekiyor. Yaklaşık olarak bir saat sonra, pastanızı istediğiniz gibi dekore edebilirsiniz. Düğün pastanız servis edilmek için hazırlandı. Bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra, zamanı geldiğinde konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz. Afiyet olsun. |