Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası

Nişan pastası, evliliğin ilk adımını kutlamanın en tatlı yoludur. Evde düzenlenen nişan törenlerinde, kendi ellerinizle yapacağınız bir pasta bu özel günü daha da anlamlı kılır. Bu makalede, üç katlı bir nişan pastasını nasıl hazırlayabileceğinizi adım adım anlatacağız. Hem görsel hem de lezzet açısından misafirlerinizi büyüleyecek bu pastayı hazırlarken, hazır almamış olmanın mutluluğunu yaşayacaksınız.

Nişan Pastası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Pandispanya Kek Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 500 gram tereyağı
  • 500 gram elenmiş un
  • 1 kg toz şeker
  • 100 gram kakao
  • 350 gram kekun
  • 500 gram süt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya

Pastacı Kreması Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 150 gram un
  • 250 gram toz şeker
  • 2 tane yumurta
  • 4 tane yumurta sarısı
  • 1/4 çay kaşığı vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 su bardağı süt

Çiçekleri Yapmak İçin (Gum Paste Hamuru Hazırlamak İçin)

  • 500 gram şeker hamuru
  • 1/2 çay kaşığı Tylose-C (Kıvam arttırıcı)
  • Mor, sarı, yeşil ve kahverengi jel boyası

Nişan Pastası Nasıl Yapılır?

Pandispanya Kek

Oda sıcaklığında tuttuğunuz süt, yumurta ve yağ kekin hazırlanmasında kullanılmalıdır. Kek yapımında kullanacağınız kakaoyu, unu, karbonatı ve vanilyayı elemelisiniz. Bu malzemeler, pastanızın kalitesini arttıracak küçük ayrıntılardır. Pastamız üç katlı olacağından, keki üç farklı boy kek kalıbında pişirmelisiniz. Biz kare kek kalıpları kullandık, ancak yuvarlak kalıplar da tercih edebilirsiniz.

Sıvı yağ ve toz şekeri mikserle çırpın. Ardından sütü ekleyerek karıştırın. Yumurtaları da ekleyip çırpma işlemine devam edin. Elemiş olduğunuz kuru malzemeleri bu karışıma ekleyin. Kek kalıplarının içini yağlı kâğıt ile kaplayın ve kek hamurlarını dökün. Üzerlerini spatula ile düzelterek fırına verin. Keklerinizi 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Keklerinizi bir gün önceden hazırlamanızı tavsiye ederiz; buzdolabında bir gece bekletilen keklerle daha güzel bir pasta hazırlayabilirsiniz.

Pastacı Kremasının Hazırlanması

Bir tencerede sütü kaynatın. Ayrıca bir tencerede diğer malzemeleri karıştırın. Bu karışıma, kaynamış olan sütten bir kepçe ekleyin ve sürekli çırpın. Yumurtaların pişmesini önlemek için çırpma işlemini ihmal etmeyin. Tüm sütü ekledikten sonra, tenceredeki karışımı orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ayrıca 1/2 bardak soğuk süt ile krem şantiyi çırpın ve soğumuş olan kremanın içine ekleyin.

Pastanın Hazırlanması

Keklerinizi buzdolabından çıkarın ve üzerleri kabarıksa bıçak ile düzeltin. Sert kenarları da düzelterek kekleri enlemesine ikiye ayırın. Kek katlarını şekerli su veya süt ile Islatarak alt katına krema sürün. Üzerine diğer kek katını kapatın. Bu işlemi tüm katlar için tekrar edin ve taşan kremaları spatula ile düzelterek şeker hamurunu nişastayla açmaya başlayın.

ޞeker hamurunu açarken çok ince olmamasına ve her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin. Pastanın her katını ayrı ayrı kaplayarak kekin üzerine koyduğunuz hamurları elinizle düzeltin. Fazla hamurları bıçak ile kesin ve kenarları pastanın altına alın. Katların hepsi şeker hamuruyla kaplandıktan sonra, pastanın katlarını üst üste yerleştirin. Katlar arasına pasta altlığı koyarak kesilirken zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

Gum Paste Hamurunun Hazırlanması

500 gram şeker hamuru ile 1/2 çay kaşığı kıvam arttırıcıyı karıştırın ve iyice yoğurun. Bu hamuru ince bir şekilde açarak kalıplar yardımıyla gül ve yaprak şekilleri oluşturun. Güller için kırmızı jel boya, yapraklar için ise yeşil ve kahverengi jel boya kullanarak süslemeleri tamamlayın. Çiçekleri kurutarak pastanızı süsleyin.

Artık nişan pastası hazır. Buzdolabında dinlendirerek, akşam için hazırlıklarınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sanver

25 Temmuz 2024 Perşembe

Hangi adımda pastacı kremasının kıvamı tam olarak tutturulamıyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sanver, pastacı kremasının kıvamı genellikle pişirme aşamasında tam olarak tutturulamayabilir. Karışımın koyulaşmaya başladığı anda ocağın altını kısıp, sabırla karıştırmaya devam etmek önemlidir. Ayrıca, mısır nişastası ve un miktarının tarifle birebir uyumlu olması da kıvamı yakalamak için kritik bir faktördür.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri