İki Renkli Pasta İki renkli pasta, özel günlerinizde kullanabileceğiniz, ilk görüntüsüyle diğer pastalar gibi olan fakat kesildiğinde içerdiği farklı tatlarla diğer pastalardan ayrılan bir pasta türüdür. Pastamızın görüntüsü akıllardan silinmeyeceği gibi tadı da damağınızda kalacaktır. İki Renkli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi İçin
İki Renkli Pasta Nasıl Yapılır? Sade Kek Hamuru İçin: 4 adet yumurtayı derin bir kapta köpürene kadar çırpın. İçine 4 kahve fincanı şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Üzerine 1 kahve fincanı ılık su, 4 kahve fincanı un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyerek kıvam alana dek mikserle karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt yerleştirip, hazırladığınız kek hamurunu tepsiye dökerek spatula yardımıyla yayın. Kakaolu Kek Hamuru İçin: 4 adet yumurtayı derin bir kapta köpürene kadar çırpın. İçine 4 kahve fincanı şeker ve 3 çorba kaşığı kakao ekleyerek çırpmaya devam edin. Üzerine 1 kahve fincanı ılık su, 4 kahve fincanı un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyerek kıvam alana dek çırpın. Hazırladığınız kakaolu kek hamurunu yağlı kâğıt serilmiş ayrı bir fırın tepsisine dökerek yayın. Sade ve kakaolu kekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Muhallebisi İçin: 1,5 litre sütü, 6 çorba kaşığı mısır nişastasını, margarini ve 18 çorba kaşığı şekeri sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Önceden pişmiş ve soğumuş olan kekleri tepsiden dikkatlice çıkarıp kenarlarını süslemede kullanmak üzere ayırın. Kakaolu keki muhallebiyle kaplayın ve sade keki üzerine yerleştirin. Sade kekin de üzerini muhallebiyle kaplayın. Bu aşamada iki katlı olan keki boydan dörde eşit parçaya bölün. Her bir kek parçasını kelepçeli kek kalıbına yuvarlak bir şekil alacak şekilde yerleştirin ve üzerine muhallebi sürün. Böylece ilk başta kare olan pastaya yuvarlak bir şekil vermiş olacaksınız. Kelepçeli kek kalıbını açarak pastanın çevresine kalan muhallebiyi sürün. Ayırdığınız kek kenarlarını doğrayıcıdan çekerek pastanın üzerini süsleyin. Pastayı bir gece buzdolabında dinlendirerek ertesi gün servis etmek için hazırlayın. Afiyet olsun. |
Sungurtekin
21 Temmuz 2024 PazarPastamı keserken içinden farklı renkler çıkması misafirlerimin ilgisini çeker mi? Bu tarifi denerken muhallebi yaparken karışımın pürüzsüz olması için nelere dikkat etmeliyim?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarSungurtekin, pastanın içinden farklı renkler çıkması kesinlikle misafirlerinin ilgisini çeker ve onlara görsel bir şölen sunar. Bu, pastanın hem lezzetli hem de görsel olarak çekici olmasını sağlar. Muhallebi yaparken karışımın pürüzsüz olması için şunlara dikkat etmelisin:
1. Muhallebi karışımını iyice çırpın: Un, şeker ve nişastayı süt ile birleştirirken tüm malzemelerin iyice karıştığından emin olmalısın. Topaklanma olmaması için bir çırpıcı kullanabilirsin.
2. Sütü yavaş yavaş ekle: Sütü eklerken yavaş ve sabırlı ol. Bu, malzemelerin daha iyi karışmasını ve topaklanma olmamasını sağlar.
3. Orta ateşte pişir: Muhallebiyi orta ateşte pişirmek en iyisidir. Yüksek ateşte pişirmek topaklanmaya neden olabilir.
4. Sürekli karıştır: Muhallebi pişerken tencerenin dibine yapışmaması için sürekli karıştırmalısın.
Bu adımlara dikkat edersen muhallebin pürüzsüz ve lezzetli olur. Afiyet olsun!