Muhallebili Pasta Muhallebili pasta, hafifliği ve lezzetiyle birçok kişinin tercih ettiği bir tatlıdır. İçerisinde bol miktarda süt bulunması nedeniyle besleyici olup, yapımı da oldukça kolaydır. Aniden gelen misafirleriniz için yarım saat içerisinde hazırlayabileceğiniz bu pasta, pek çok kişinin kurtarıcısıdır. Siz de sevdiklerinize rahatlıkla bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Muhallebili Pasta İçin Gerekli Malzemeler Keki İçin
Muhallebisi İçin
Üzeri İçin
Muhallebili Pasta Nasıl Yapılır? Öncelikle muhallebiyi hazırlayarak başlayalım. Vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi göz göz olmaya başladığında vanilyayı ekleyin ve çırpıcı ile karıştırın. Muhallebi yeterli kıvama geldiğinde ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Keki hazırlamak için derin bir karıştırma kabı alın ve yumurtaları ekleyip çırpın. Üzerine şekeri ekleyin ve mikser ile köpürene kadar çırpın. Karışım beyazlaştığında ayçiçek yağı, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yeniden çırpın. Tüm malzemeler iyice karıştığında, yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Kek piştiğinde fırından alın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Kek soğuduktan sonra, enlemesine iki eşit parçaya kesin. Kekin alt tabanına muhallebiyi sürün ve üzerine diğer kek parçasını yerleştirin. Eğer muhallebi kenarlardan taşmışsa, taşan muhallebiyi kekin etrafına yayın. Krem şantiyi hazırlamak için, krem şanti ile sütü bir çırpıcı yardımıyla çırpın ve pastanın her tarafına sürün. Son olarak pastanın üzerine kırık fındık, fıstık veya çekilmiş ceviz serpiştirin. Pastayı buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş pastayı dolaptan alın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun. |