Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur böcekli pasta, doğum günleri için sevimli ve lezzetli bir seçenek olacaktır. Pastanın genel görünümünden dolayı, özellikle çocuklar bu pastayı çok beğeneceklerdir. Yapılışı zahmetli olsa da sonucu oldukça hoş ve lezzetlidir. Bu görsel şölen vadeden pasta, nişan ve söz törenleri için de idealdir. Süt ve şeker hamuru kullanıldığı için buzdolabı dışında saklanması sakıncalıdır. Buzdolabında saklama koşulu, kapaklı bir kap içerisinde yaklaşık olarak 3 gündür. Tatlı sevenler için lezzetli ve sevimli bir seçenektir.

Uğur Böcekli Pastanın Besin Değeri
  • Protein (G): 4.38
  • Karbonhidrat (G): 58.21
  • Yağ (G): 4.53
  • Sodyum (Mg): 117.15
  • Kolesterol (Mg): 86.12
  • Potasyum (Mg): 96.89
  • Vitamin A: 62.64
  • Vitamin C: 0.17
  • Demir: 1.00
Uğur Böcekli Pasta Malzemeleri

Pandispanya İçin
  • 4 Adet Yumurta
  • 4 Fincan Un
  • 4 Fincan Toz Şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Sıcak Su
  • 2 Paket Vanilya
  • 2 Paket Kabartma Tozu
Kreması İçin
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 7 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Sade Kremşanti
Pandispanyayı Islatmak İçin
  • 1 Su Bardağı Vişne Suyu
Ara Kat İçin
  • 2 Paket Kremşanti
  • 1 Su Bardağı Soğuk Süt
  • 1 Adet Muz
  • 1 Çay Bardağı Damla Çikolata
Üzerinin Süslemesi İçin
  • 500 Gr Kırmızı Şeker Hamuru
  • 300 Gr Siyah Şeker Hamuru
  • 50 Gr Beyaz Şeker Hamuru
Uğur Böcekli Pasta Nasıl Yapılır?

Pastanın hazırlığına ilk olarak pandispanya kekinden başlanmalıdır. Derin bir çırpma kabının içerisine şeker ve yumurta konulur. Mikser ile kabın içerisindeki şeker eriyene kadar iyice çırpılır. Sıvı yağ ve sıcak su eklenir, çırpma işlemine devam edilir. Pandispanyanın son malzemeleri olan un, kabartma tozu ve vanilya da eklenir. İyice çırpılan pandispanya keki pişme işlemine hazırdır. Yağlı kâğıt serilmiş olan fırın kabının içerisine hamur iyice serilir. Uğur böceğinin kafasını oluşturacak olan bölümün keki, ufak bir fırın kabında ayrı olarak pişirilmelidir. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına her iki tepsi de yerleştirilir. Pandispanya kekleri 40 dakika kadar pişirilir. Pişme işlemi tamamlanmış olan pandispanya kekleri soğumaları için fırından çıkarılır.

Krema Nasıl Yapılır?

Orta ateşteki ocağın üzerine derin bir tencere koyulur. Tencerenin içerisine süt, nişasta, un, vanilya ilave edilir ve krema pişene kadar sürekli karıştırılır. Kremanın pişmesine yakın şeker ilave edilir ve bir müddet daha pişirilir. Pişmiş olan krema derin bir çırpma kabının içerisine alınır ve üzerine 1 paket toz kremşanti eklenir. Mikser ile krema soğuyana kadar çırpılır. Hazır olan krema soğuması için bir kenara alınır.

Ara Katın Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine süt, kremşanti ilave edilir ve kremşanti iyice katılaşana kadar çırpılır. Çırpma işlemi tamamlanan kremşanti soğuması için buzdolabına konulur. Ara katta kullanılacak olan muzlar dilimlenir.

Pandispanya keki üç eşit parçaya kesilir. Servis edilecek olan tepsinin içerisine ilk kat konulur ve meyve suyu ile ıslatılır. Uğur böceğinin kafa kısmı da aynı işleme tabi tutulur. İlk kat meyve suyu ile ıslandıktan sonra krema bir spatula ile kekin üzerine yayılır. Kremanın üzerine ikinci pandispanya katı da konulur. Tekrar ıslatılan kekin üzerine önce kremşanti dökülüp, yayılır ve muz dilimleri sıralanır. Pastanın ikinci katı olan kremşantili kata damla çikolatalar da serpilir ve malzemeyi örtmek için tekrar kremşanti sürülür. Pastanın üçüncü yani son katı konulur ve meyve suyu ile iyice ıslatılır. Son kata çok ince bir tabaka kremşanti sürülür.

Pastanın Üst Kısmının Hazırlığı

İlk olarak şeker hamurunun kırmızı renkte olanı, merdane ile bir santim kalınlığında açılır. Açma esnasında yapışmalar gerçekleşeceği için, bu durumda açma işlemi nişasta ile yapılmalıdır. Kırmızı şeker hamuru açıldıktan sonra pastanın üzerine dikkatlice yerleştirilir. Uğur böceği pastanın kafa ve beneklerini oluşturacak olan hamurun açılışı da gerçekleştirilir. Benekleri oluşturmak için bir kola kapağından yardım alınabilir. Beneklerin ve diğer bölümlerin yapıştırılmasında su ve fırça kullanılmalıdır. Kafa kısmının siyah renkteki hamuru dikkatlice kafa kısmına örtülür. Benekler de uğur böceğinin iki kanat kısımlarına tek tek yerleştirilir. Yavaş yavaş şekillenen pastanın son aşamalarına gelinmiştir. Uğur böceğinin ağzını oluşturacak olan beyaz şeker hamuru elle şekillendirilir ve ağız kısmına yerleştirilir. Uğur böceğinin gözleri beyaz renkte hamurdan yapılmalıdır. Son olarak uğur böceğinin antenleri de siyah renkte hamurdan yapılır. Şeker hamurunun üzerinde kalan nişastaların giderilmesinde fırça ile su kullanılabilir. Tamamlanmış olan pasta buzdolabında en az 6 saat dinlenmelidir. Uğur böcekli pasta servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek

Islak Kek

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Misket Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri