Galeta Unlu Pasta Galeta unlu pasta, herkesin damak zevkine hitap edebilecek bir pasta türüdür. Diğer tatlı ve pasta tariflerinden ayıran en büyük özelliği ise dış görünüşüdür. İçerisinde süt bulunması nedeniyle protein açısından zengindir. Aynı zamanda pastanın ceviz ile olan uyumu da pastaya hoş bir lezzet katmıştır. Galeta Unlu Pasta İçin Malzemeler
Muhallebisi İçin
Krem Şantisi İçin
Şerbeti İçin
Galeta Unlu Pasta Nasıl Yapılır? Galeta unlu pastanın yapımına öncelikle şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için 1 su bardağı şeker ile 1 su bardağı suyu fazla derin olmayan bir tencerenin içerisine alalım ve kaynaması için ocağın altını hafif harlı ateşte açalım. Şerbet kaynamaya başlayınca ocağın üzerinden alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Pastanın kekini hazırlamak için bir karıştırma kabı alalım ve içerisine kek malzemelerini ekleyip güzelce çırpalım. Hazır hale gelen kek hamurunu ısıya dayanıklı ve yağlanmış bir cam tepsinin içerisine dökelim. Keki pişirmek için 170 derecelik fırının içerisine gönderelim ve 30 dakika pişmesi için fırında bekletelim. Kek pişince fırının içerisinden alalım ve ılıması için bir kenarda bekletelim. Kek hafif şekilde ılıyınca üzerine önceden hazırladığımız soğuk şerbeti dökelim. Kek şerbet ile buluşunca üzerine bir tepsi kapatalım ve şerbeti içerisine çekmesini sağlayalım. Kek şerbetini çekerken, diğer taraftan pastanın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için ilk olarak bir tencere alalım ve içerisine süt ile diğer malzemeleri ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi soğuduktan sonra içerisine krem şanti ile sütü ekleyelim ve iyice çırpalım. Hazırlanmış olan muhallebiyi cam tepside bulunan kekin üzerine dökelim. Muhallebisi ile buluşmuş pastayı dinlendirmek için buzdolabına kaldıralım ve bir gece bekletelim. Beklemiş ve kendini çekmiş olan pastayı buzdolabının içerisinden alalım ve servise sunum yapmak için kareler şeklinde keselim. Afiyet olsun. |
İltifat
24 Temmuz 2024 ÇarşambaGaleta unlu pastayi denemek isteyen biri olarak, şerbetin tam olarak nasil hazirlandigini biraz daha detayli anlatabilir misiniz? Şeker ve suyu tencereye koyduktan sonra ne kadar sure kaynatmak gerekiyor?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaTabii İltifat, şerbet hazırlama konusunda yardımcı olayım. Şşeker ve suyu tencereye koyduktan sonra, önce orta ateşte şşeker eriyene kadar karıştırın. Şşeker tamamen eridikten sonra, ocağın altını kısık ateşe getirin ve karışımı kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, şerbeti yaklaşık 10 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Bu süre boyunca şerbetin kıvamı yoğunlaşacaktır. 10 dakikanın sonunda şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şerbet soğuduktan sonra kullanıma hazır hale gelecektir. Umarım bu bilgiler işinize yarar! Afiyet olsun!