İmam Sarığı Pastası İmam Sarığı Pastası, ilk bakışta dikkat çeken estetik bir görünüme sahiptir ve adını, şeklinden dolayı almıştır. Tıpkı bir sarığı andıran dış görünüşüyle konuklarınıza görsel bir şölen sunar. Bu pasta, yalnızca görünüşüyle değil, aynı zamanda lezzetiyle de beğeni toplar. İmam Sarığı Pastası, hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap eden bir tatlıdır. İmam Sarığı Pastası Malzemeler Keki İçin
Kreması İçin
Üzeri İçin
Kenarları İçin
İmam Sarığı Pastası Nasıl Yapılır? Pastanın yapımına ilk olarak yumurtaları çırparak başlıyoruz. Yumurtaların içerisine şekeri de ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar çırpma işlemini sürdürüyoruz. Ardından diğer malzemeleri de teker teker ekleyip karışımı yaklaşık 5 dakika kadar çırpıyoruz. Hazırlanmış olan kek karışımını yağladığımız fırın tepsisinin içerisine döküp yaklaşık 170 derecede pişiriyoruz. Pişmiş olan kek, diğer kek tarifleri gibi fazla kabarmayacaktır. Pandispanya kıvamına gelmiş olan keki fırının içerisinden alıp soğuması için bir kenarda bekletelim. Kek soğurken bu arada kremayı hazırlayalım. Bunun için krema malzemelerini bir tencerenin içerisine alıp kaynayana dek pişirelim. Kaynamakta olan karışımı karıştırıcı ile 2 dakika kadar çırpalım ve soğuması için ocağın altını kapatıp bekletelim. Kremayı beklerken soğumuş olan keki bir bardak yardımıyla (su bardağı veya çay bardağı) kesip kalıbını çıkaralım. Küçük ve yuvarlak kek parçalarının üzerine birer kaşık soğumuş kremadan koyup diğer kek parçasıyla kapak yapalım. İki kekin arasında krema olacak şekilde bütün kek parçalarını değerlendirelim. Sandviç görünümünde olan keklerin etraflarına da krema sürelim ve ardından etrafını ortası hariç Hindistan cevizi ile bulayalım. Akabinde bitter çikolatayı eritelim ve kekin krema sürülmemiş kısmına (üst orta) dökelim. Hazır hale gelmiş olan pastayı buzdolabına kaldırıp soğuması için bekletelim. Soğumuş olan pastamızı servis tabaklarına alıp sunum yapalım. Not: Kekin daha çok kabarmasını istiyorsanız kabartma tozunu tam kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kabarmış olan keki ikiye kesip daha çok ve bereketli, mini pastalar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun. |