Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru

Pasta hamuru, pastaların kaplama malzemesi ve süslemeleri için kullanılan özel bir hamurdur. Şeker hamuru olarak da bilinen bu hamur, farklı yöntemlerle hazırlanabilir. En yaygın kullanılan yöntemler marshmallow ve lokum kullanılarak yapılanlardır. İçine koyulan gıda boyası ile istenilen renkte pasta hamuru hazırlanabilir. Hazırladığınız pastanın özelliğine uygun renk seçimini kendiniz yapabilirsiniz. Gıda boyalarını sıvı, jel veya toz olarak satın alabilirsiniz. Sarı, mavi ve kırmızı renk tonlarını alırsanız, bunlardan ara renkleri elde etme şansınız olur. Doğum günlerinde, nişan ve düğün törenlerinde, özel kutlamalarda yapılan pastaların önemini vurgulayacak süslemeleri bu hamurlarla kolayca yapabilirsiniz. Bu makalede, kolaylıkla yapabileceğiniz pasta hamuru tariflerini sizlerle paylaşacağız.

Marshmallow Pasta Hamuru Tarifi Malzemeleri

  • 100 gram marshmallow şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket pudra şekeri
  • Mısır nişastası (Hamuru açarken kullanmak için)
  • Gıda boyası (İstenilen renkte)

Marshmallow Pasta Hamuru Nasıl Yapılır?

Öncelikle şekerleri benmari usulü ile eritmemiz gerekiyor. Bunun için bir tencereye su koyarak, ateşte kaynatın. Tencerenin üstüne cam bir tabağın içine şekerleri koyun. İçine su kaçmamasına dikkat edin. Şekeri arada karıştırarak, çabuk erimesini sağlayabilirsiniz. Kıvamı yapışkan bir şekilde olacaktır. Şekerler eriyince sudan çıkarın. İçine tuzu ve bir yemek kaşığı suyu ilave edin ve pudra şekerini karıştırın. İstediğiniz renk gıda boyasını bu aşamada içine katabilirsiniz. Karıştırma işlemini önce bir kaşıkla yapın. Biraz katılaştıktan sonra elinizle yoğurabilirsiniz çünkü ilk anda ellerinize çok yapışacaktır. İşlemin sonunda elinize yapışmayacak bir kıvamda hamur elde etmiş olursunuz. Hamuru topak yaparak streçle sarın. Buzdolabında bir gün beklettikten sonra yeniden yoğurarak istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Açma işlemini bol nişasta kullanarak yapmanız gerekiyor. Bu şekilde yapışmasını önlersiniz.

Afiyet olsun.

Lokumdan Pasta Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 300 gram sade lokum
  • 1 paket pudra şekeri
  • 2,5 yemek kaşığı buğday nişastası

Lokumdan Pasta Hamuru Nasıl Yapılır?

Bu tarifte de aynı şekilde ateşin üzerinde kaynattığınız suyun üstüne yerleştirdiğiniz kâsenin içinde lokumları benmari usulüyle eritiyorsunuz. Lokumlar yumuşayana kadar, bir kaşıkla karıştırın. Daha sonra tezgâha alarak, içine pudra şekerini ve buğday nişastasını koyarak yoğurun. Yine kurumasın diye streçle sarıp buzdolabına kaldırın. Bir gün bekleterek pastanızın kaplamasında ve süslemesinde kullanabilirsiniz. İçine dilediğiniz gıda boyasını koyarak, istediğiniz renk hamur elde edebilirsiniz. Bunu da açarken nişasta kullanmalısınız. Tezgâha bol miktarda dökeceğiniz nişastayla, rahat bir şekilde dilediğiniz şekli verebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Pasta hamuru yapımında dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. İlk olarak, hamurun kıvamını tutturmak oldukça önemlidir. Çok yumuşak ya da çok sert bir hamur istenilen sonucu vermeyebilir. Hamuru yoğururken kıvamı kontrol etmeyi unutmayın. Ayrıca, hamuru açarken nişasta kullanmak yapışmasını önleyecektir. Hamurunuzu renklendirirken gıda boyasının kalitesine dikkat edin. Kaliteli gıda boyaları daha canlı renkler elde etmenizi sağlar. Hamurunuzu streç filme sararak buzdolabında bekletmek, hamurun daha kolay şekil almasını sağlar. Son olarak, pasta hamurunu kaplama ve süsleme işlemlerinde kullanırken ellerinizin temiz ve kuru olmasına özen gösterin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Cübeyr

26 Temmuz 2024 Cuma

Pasta hamurunu marshmallow şeker kullanarak yaparken şekerlerin benmari usulüyle erimesi sırasında suyun şekerlere kaçmaması gerektiğini belirtiyorsunuz. Bu aşamada eriyen şekerlerin çok yapışkan olması normal mi? Ayrıca, nişasta kullanarak hamurun yapışmasını önlemek yeterli oluyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Cübeyr,

Evet, marshmallow şekerlerin erimesi sırasında suyun şekerlere kaçmaması çok önemlidir çünkü su, şekerlerin doğru şekilde erimesini ve hamurun yapısını bozabilir. Eriyen şekerlerin çok yapışkan olması tamamen normaldir; bu, marshmallow'ın doğası gereği beklenen bir durumdur. Nişasta kullanarak hamurun yapışmasını önlemek genellikle yeterli olur, ancak nişastayı dikkatli bir şekilde ve gerektiği kadar kullanmak önemlidir. Fazla nişasta hamurun kıvamını bozabilir. Umarım bu bilgiler işine yarar! Kolay gelsin.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Mini Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası

Alman Pastası

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Külah Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker Hamurundan Pasta

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Uğur Böcekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri