Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı pasta tarifini misafirlerinize yaptınız da onları nostaljik günlere götüreceksiniz. Değişik görünümü ve mükemmel lezzeti ile sizi kendine hayran bırakacak bir pastadır. Geçmişin güzel anılarını pastanın ismiyle, tadıyla ve görüntüsü ile tekrardan yaşarken, çocuklarınızı da bu anılara bu tarif ile ortak edebileceksiniz.

Not; amonyağını, lokman hekim ve aktarlardan rahatlıkla bulabilirsiniz. Yalnız pasta yapımında kullanacağınızı bildirin.

Amonyaklı pasta için gerekli olan malzemeler
  • 2 tane oda sıcaklığında yumurta
  • 1 fincan süt
  • 1 fincan ılıtılmış tereyağı
  • 1 fincan toz şeker (Fincan ölçüsü Türk kahvesi fincanı ebadında olmalıdır)
  • 1 çorba kaşığı pasta amonyağı
  • Yeterince un
Ara kreması için
  • 1,5 kilo süt
  • 5çorba kaşığı tepeleme un
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin
Amonyaklı pasta nasıl yapılır?

Pastanın hamurunu hazırlamak için verilen hamur malzemelerini bir karıştırma kabının içerisine alalım ve yoğurarak hamuru oluşturalım. Hazır hale gelmiş olan hamurdan 6 eşit parça elde edelim ve her bezeyi bir servis tabağı büyüklüğünde açalım (Eğer büyük bir pasta istiyorsanız katlarını küçük yapıp, kendini büyük yapabilirsiniz. Burada tabağın ebadı önemli rol oynamaktadır). Açılan hamurları ise bir tencere kapağı vasıtasıyla keselim. Bu aşama da hamurların kenarlarını, düzgün bir şekilde almaz iseniz pastanın görüntüsü düzgün olmayabilir.

Açılan hamurların orta kısımlarına bir çatal yardımıyla hafif delikler açalım ve pişmesini kolaylaştıralım. Bütün hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra fırına gönderilim ve 180 derecede pişirelim. Pişmiş olan hamuru fırından çıkartırken fırına doğru fazla yaklaşmamanızı tavsiye ederiz. Fırının dışarıya yansıyan ilk ısısı gözlerinizin sulanmasına neden olabilir. Bu da gözleriz de acı hissine neden olur. Kapağını açtıktan sonra uzaklaşmanız da fayda var.

Her hamuru ayrı, ayrı pişirdikten sonra pastanın kremasını pişirmeye geçelim. Krema için verilen malzemelerin hepsini bir tencereye aktaralım ve sürekli tahta kaşık ile karıştırarak pişirelim. Pişmiş olan kremayı hafif ılıttıktan sonra bir çırpıcı ile iyice çırpalım. Pişmiş olan hamurun 6 parçasının her bir katına krema sürelim ve katmanlarını oluşturalım. Bu aşama da kremayı çok, çok sürmek yerine her yerine dağıtarak sürmeyi tercih edin. Genelde kremadan aralara fazla sürülmesi halinde pastanın kenarlarından krema akacak ve görüntü olarak negatif bir izlenim verecektir. Pasta iç kreması ile buluştuktan sonra artan kremayı pastanın etrafına ve üzerine sürelim. Eğer hamurunuz pişerken biraz fazla sertleşmiş ise kremadan kenarlarına biraz fazla sürüp yumuşatabilirsiniz.

Pastanın kreması sürüldükten sonra krem şantiyi hazırlamaya geçelim. Krem şantiyi verilen ölçülerde bir kâsenin içerisine alalım ve çırpalım. Çırpma işleminin arkasından şantiyi pastanın her tarafına sürüp pürüzsüz bir görüntü elde edelim. Eğer pastanın üzeri gözünüze boş geliyor ise hazır satılan karamel veya çikolata soslarından birini tercih edip süsleme de kullanabilirsiniz. Artık amonyaklı pasta servis için sunum yapmaya hazır gelmiştir.

Afiyet olsun.

Amonyaklı Pasta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker Hamurundan Pasta

İlginizi Çekebilir

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baykuş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baykuş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pasta Süsleme Teknikleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Güncel

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Halley Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalp Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6