Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Amonyaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Amonyaklı Pasta Tarifi

Amonyaklı pasta tarifi ile misafirlerinizi nostaljik günlere götüreceksiniz. Değişik görünümü ve mükemmel lezzeti ile sizi kendine hayran bırakacak bir pastadır. Geçmişin güzel anılarını pastanın ismiyle, tadıyla ve görüntüsü ile tekrardan yaşarken, çocuklarınızı da bu anılara bu tarif ile ortak edebileceksiniz.

Not: Amonyağı, lokman hekim ve aktarlardan rahatlıkla bulabilirsiniz. Yalnız pasta yapımında kullanacağınızı bildirin.

Gerekli Malzemeler

Hamur İçin:

  • 2 tane oda sıcaklığında yumurta
  • 1 fincan süt
  • 1 fincan ılıtılmış tereyağı
  • 1 fincan toz şeker (Fincan ölçüsü Türk kahvesi fincanı ebatında olmalıdır)
  • 1 çorba kaşığı pasta amonyağı
  • Yeterince un

Ara Kreması İçin:

  • 1,5 kilo süt
  • 5 çorba kaşığı tepeleme un
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin

Amonyaklı Pasta Nasıl Yapılır?

Pastanın hamurunu hazırlamak için verilen hamur malzemelerini bir karıştırma kabının içerisine alalım ve yoğurarak hamuru oluşturalım. Hazır hale gelmiş olan hamurdan 6 eşit parça elde edelim ve her bezeyi bir servis tabağı büyüklüğünde açalım. (Eğer büyük bir pasta istiyorsanız katlarını küçük yapıp, kendini büyük yapabilirsiniz. Burada tabağın ebatı önemli rol oynamaktadır.) Açılan hamurları ise bir tencere kapağı vasıtasıyla keselim. Bu aşamada hamurların kenarlarını, düzgün bir şekilde almaz iseniz pastanın görüntüsü düzgün olmayabilir.

Açılan hamurların orta kısımlarına bir çatal yardımıyla hafif delikler açalım ve pişmesini kolaylaştıralım. Bütün hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra fırına gönderelim ve 180 derecede pişirelim. Pişmiş olan hamuru fırından çıkartırken fırına doğru fazla yaklaşmamanızı tavsiye ederiz. Fırının dışarıya yansıyan ilk ısısı gözlerinizin sulanmasına neden olabilir. Bu da gözlerinizde acı hissine neden olur. Kapağını açtıktan sonra uzaklaşmanızda fayda var.

Her hamuru ayrı ayrı pişirdikten sonra pastanın kremasını pişirmeye geçelim. Krema için verilen malzemelerin hepsini bir tencereye aktaralım ve sürekli tahta kaşık ile karıştırarak pişirelim. Pişmiş olan kremayı hafif ılıttıktan sonra bir çırpıcı ile iyice çırpalım. Pişmiş olan hamurun 6 parçasının her bir katına krema sürelim ve katmanlarını oluşturalım. Bu aşamada kremayı çok çok sürmek yerine her yerine dağıtarak sürmeyi tercih edin. Genelde kremadan aralara fazla sürülmesi halinde pastanın kenarlarından krema akacak ve görüntü olarak negatif bir izlenim verecektir. Pasta iç kreması ile buluştuktan sonra artan kremayı pastanın etrafına ve üzerine sürelim. Eğer hamurunuz pişerken biraz fazla sertleşmiş ise kremadan kenarlarına biraz fazla sürüp yumuşatabilirsiniz.

Pastanın kreması sürüldükten sonra krem şantiyi hazırlamaya geçelim. Krem şantiyi verilen ölçülerde bir kasenin içerisine alalım ve çırpalım. Çırpma işleminin ardından şantiyi pastanın her tarafına sürüp pürüzsüz bir görüntü elde edelim. Eğer pastanın üzeri gözünüze boş geliyor ise hazır satılan karamel veya çikolata soslarından birini tercih edip süsleme de kullanabilirsiniz. Artık amonyaklı pasta servis için sunum yapmaya hazır gelmiştir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Piramit Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pasta Tarifi

Kolay Pasta Tarifi

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri