Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası

Sabah çiyi pastası, dikkat çekici görüntüsü ve inanılmaz lezzeti ile herkese hitap edebilecek mükemmel bir lezzet sunar. Klasikleşmiş kek ve pasta tariflerinden oldukça farklı olan bu pastayı ilk denemeniz halinde devamı sürekli gelecektir. İlk yapanlar için biraz uğraştırıcı gibi görünse de lezzetini tattığınızda favorileriniz arasına girecektir. Malzemesi bol olan bu pastanın yapım aşamasında dikkat edilecek en önemli püf noktası, Hindistan cevizi toplarının sıralı halde dizilmesidir. Aksi takdirde, pastanızı keserken topların kesilmesine ve patlamasına neden olabilirsiniz.

Sabah Çiyi Pastası Malzemeler

  • 150 gram margarin veya isteğe göre tereyağı
  • 150 gram toz şeker (Bir su bardağı)
  • 3 çorba kaşığı yağlı süt
  • 200 gram krema
  • 3-4 tane yumurta (İriliğine göre)
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao

Toplar İçin

  • 200 gram peynir (Toz ilavesiz lor veya süzme peynir)
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 5-6 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Kreması İçin

  • 4 çorba kaşığı labne peyniri
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı nişasta (Buğday)
  • 3 çorba kaşığı un
  • 12 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tane yumurta

Sabah Çiyi Pastası Nasıl Yapılır?

Pastanın yapımına ilk önce toplardan başlıyoruz. Bunun için Hindistan cevizi, peynir, şeker ve yumurta sarısını bir kabın içerisine alıyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Yoğrulan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve yuvarlayarak topları oluşturuyoruz. Hazır hale getirdiğimiz topları buzdolabına kaldırıyoruz ve yaklaşık olarak 30 dakika bekletiyoruz.

Toplar beklerken biz margarin ile şekeri bir karıştırma kabının içerisine alıp karıştırıyoruz. Ardından karışımın içerisine krema, un, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma işlemine geçiyoruz.

Hazırladığımız kek karışımının %50'sini yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir dikdörtgen tepsiye döküyoruz. Kalan diğer yarısının içerisine kakao ilavesi yapıp güzelce çırpıyoruz. Hazırladığımız bu kakaolu karışımı da dikkatli bir şekilde beyaz olan karışımın üzerine döküyoruz.

Buzdolabında dinlenmekte olan topları çıkarıyoruz ve kakaolu hamurun üzerine hafif şekilde bastırarak diziyoruz. Bu aşamada topların diziliş sırası çok önemlidir. Eğer tepsiniz yuvarlak ise dizme işlemine ortadan, kare ise kenarlardan başlamanız daha uygun olacaktır.

Kekimizi önceden hafif şekilde ısıtılmış bir fırına yerleştiriyoruz ve 180 derecede yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz.

Kek fırında pişerken, krema aşamasına geçelim. Bunun için labne hariç verilmiş olan tüm krema malzemelerini bir tencerenin içerisine alalım. Orta ısıda bir ateşin üzerinde sürekli karıştırarak kremanın kaynayıp pişmesini sağlayalım. Pütür olmaması için pişme aşamasında karıştırma işleminin sürekli yapılması gerekmektedir. Krema göz göz olunca hemen ocağın üzerinden alalım ve soğuması için serin bir ortama kaldıralım. Yeterli düzeyde soğumuş olan kremanın içerisine son olarak vanilya ve labneyi ekleyip mikser ile çırpalım. Hazır hale gelen kremayı soğuk olan kekin üzerine dökelim. Akabinde kremanın üzerine de isteğe göre kakaolu bisküvi kırıntıları veya kakao tozu serpiştirelim ve servis için sunum tabaklarına alalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Rus Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Galatasaray Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baton Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker Hamurundan Pasta

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Asker Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası

Alman Pastası

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dinazor Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kanada Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kare Pasta Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pişmaniyeli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Koska Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Butik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri