Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli pasta, daha çok bahar ve yaz aylarında tercih edilen hafif bir pasta çeşididir. Doğum günlerinin yanı sıra çay yanında da sunulabilen, ağır davetlerde olduğu gibi evlerde gündelik yaşamda da tercih edilebilen bir pastadır. Muz, çilek, kivi, şeftali ve orman meyveleri meyveli pastada en çok tercih edilen meyvelerdir, bunların yanı sıra kavundan ananasa, mangoya dek pek çok meyve pastalar için kullanılabilir. Meyveli pasta çocukların da özellikle tercih ettiği popüler pasta çeşitlerindendir, çilek ve muz çocuklarımızın pastada en favori meyveleridir. Orman meyveli, frambuazlı, marmelatlı çeşitler pastanelerde konuklara sunulan lüks meyveli pasta çeşitleri arasındadır.

Taze ve mevsimine uygun meyveler kullanmak pastanızın kalitesini arttıracaktır. Pastanızın üzerindeki meyveleri dilerseniz jöle ile parlatabilirsiniz, Antep fıstığı ve kıyılmış badem de meyveli pasta süslemeleri için uygundur, sadece birkaç yaprak taze nane de meyveli pastanıza farklı, şık ve ferah bir hava katabilir. Meyveli pastalarda kaplama için krem şantiyle birlikte kullanılan labne peyniri de son yıllarda giderek daha çok sevilen, hafif bir kaplama malzemesidir. Klasik yuvarlak pasta tabanı meyveli pasta için sık kullanılır ancak özellikle muzlu pastalarda rulo şeklinde kek de kullanılmaktadır, piştikten hemen sonra sıcakken şekil verilen rulo kekin hazırlanması biraz daha zahmetlidir.

Pastanelerdeki birbirinden lezzetli meyveli pasta çeşitlerini satın alabileceğiniz gibi vereceğimiz tarifle evde kendi meyveli pastanızı da yapabilirsiniz.

Meyveli pasta malzemeleri

Keki için:
  • 4 yumurta
  • 4 fincan şeker
  • 2.5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
Meyveli pasta süslemesi için
  • Arzu edilen miktarda kivi ve şeftali
  • 1 paket toz krem şanti
  • 3 bardak süt
Meyveli pasta jöle süslemesi için

1 paket hazır jöle (Aromasını arzunuza göre seçebilirsiniz)

Meyveli pasta Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır, un ve kabartma tozu ilave edilir, yağlanmış kalıba dökülür, önceden 170 C ışıtılmış fırında 35 - 40 dakika pişirilir. Pişen kek soğuyunca dikatlice ortadan ikiye bölünür ve bir bardak sütle ıslatılır. İlk kat kekin arasına krem şanti sürülür ve önceden dilimlenerek hazırlanmış kivi ve şeftaliler sıralanır, üzerine ikinci kat kek konur ve tekrar sütle ıslatılır, krem şantiyle kaplanır, en üstüne yine kivi ve şeftali dilimleri dizilir. İstenirse meyvelerin üzerine jöle sürülür. Meyveli pasta bir gece buzdolabında bekletilerek servise hazır olur.

Bu tarifte kek pişirme aşamasını atlayarak marketten alacağınız hazır pasta tabanlarını da kullanabilirsiniz.

Krem şantinin hazırlanması:
1 paket toz krem şanti 1 bardak soğuk sütle birlikte mikserle çırpılır, bir süre buzdolabında bekletildikten sonra kullanmaya hazır olur. Krem şanti, meyve salataları için yumuşak, pasta ve tatlılar için ise koyu kıvamda hazırlanmalıdır.

Meyveli pasta üzerine jöle süslemesinin hazırlanması:

Meyveli pastamızın üzerine dizdiğimiz meyvelerin parlak ve hoş bir görümümde olması için dilersek jöle kullanabiliriz. Marketlerden temin edeceğiniz hazır jöleler bu iş için uygundur, en yaygın aromalar vişne, çilek, limon, kivi, elma ve muzdur, damak tadınıza en uygun aromaya sahip jöleyi alabilirsiniz. Yapılışları paketlerin arkasında da tarif edilir, gayet pratiktir. Jölenin hazırlanması için 2.5 çay bardağı kaynar su içinde eritilen bir paketin tamamına 2.5 çay bardağı soğuk su eklenir ve karıştırılır. Hafif soğuyup katılaşmaya başladığı zaman jöle dikkatlice pastamızın meyvelerinin üzerine yayılır. Dilerseniz, meyvelerin üzerine yaymak yerine jöleyi buzdolabında bekletip tamamen katı hal aldıktan sonra küp şeklinde keserek de süsleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bir dilimi ortalama 450 kaloridir.

Diyet yapanlar için meyveli pasta

Eğer diyetteyseniz pastanızın kalorisini azaltmak için yağ kullanılan tariflerde light margarinleri, şeker yerine toz ya da sıvı tatlandırıcıları, çikolatalı tariflerde şekersiz çikolataları kullanabilirsiniz. Krem şantiyi hazırlarken light süt kullanabilir, krem şantiyi labne peyniriyle karıştırarak hafifletebilirsiniz. Şekerlemeli, konserve, bekletilmiş meyveler ya da meyve marmelatları yerine taze meyve kullanmak da kaloriyi düşürecek ve pastayı daha sağlıklı hale getirecektir. Pastanızın kekini yaparken kullandığınız unu satın alırken de kepekli ya da tam buğday unu tercih edebilirsiniz.

Meyveli Pasta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Alman Pastası

Alman Pastası

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Güncel

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Arabalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Pasta

Kremalı Pasta

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baykuş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Baykuş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Sabah Çiyi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6