Bonibonlu Pasta Bonibonlu pasta, rengârenk görünümü ile özellikle çocukların sevgisini kazanan bir tatlıdır. Doğum günlerinde veya özel günlerde yapacağınız bir bonibonlu pasta ile tüm konuklarınızı memnun edebilir, özellikle çocukları sevindirebilirsiniz. Ayrıca, içerisinde bol miktarda süt ve meyve bulunduğu için oldukça besleyici bir tarif olarak öne çıkar. Bonibonlu Pasta Malzemeleri Keki İçin
Kreması İçin
Üzeri İçin
Bonibonlu Pasta Nasıl Yapılır? Kek için öncelikle yumurta ile şekeri derin bir kâsenin içerisine alalım ve köpük kıvamına gelene kadar iyice çırpalım. Karışımın içerisine diğer malzemeleri de ekleyelim ve çırpma işlemine bir müddet daha devam edelim. Bu aşamada kek hamurunun içerisine kabartma tozunu eklerken un ile karıştıralım ve kekin daha kabarık olmasını sağlayalım. Hazır hale gelmiş olan kek hamurunu kelepçeli bir kalıbın içerisine dökelim ve 175 derecelik fırına gönderelim. Kek hamuru fırının içerisinde yaklaşık 25-30 dakika kadar pişmesi için bekletelim. Yeterli düzeyde pişmiş olan keki fırının içerisinden alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Kek soğurken kremanın yapımına başlayabiliriz. Bunun için krema malzemelerini bir tencerenin içerisine alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Krema piştikten sonra soğuması için bir kenara kaldıralım ve ara sıra karıştırarak soğumasını hızlandıralım. Krema soğurken, keki ortadan ikiye eşit parça şeklinde keselim. Kekin alt tabanını servis yapılacak olan pasta tabağının üzerine yerleştirelim ve üzerine süt serpiştirip, ardından soğumuş olan kremadan sürelim. Kremanın üzerine damla çikolata serpiştirelim ve aralarına muz dilimleri yerleştirelim. Diğer kalan kek parçasını ılık süt ile ıslattıktan sonra kremanın üzerine yerleştirelim. Üst tabanını da yerleştirdikten sonra artan kremayı pastanın her tarafına sürelim. Krem şantiyi hazırlamak için sütü ve toz şantiyi bir kâsenin içerisine alalım ve önce kısık devirde, sonra hızlı devirde şantiyi çırpalım. Hazır olan krem şantiyi sıkma torbasının içerisine alalım ve pastanın üst kenarlarına sıkalım. Ardından rulo kat ile pastanın yan kısımlarını süsleyelim. Kenarlarına krem şanti sıkılan pastanın orta kısmına renkli bonibonlar dökelim. Bu hususta bonibonları dikey şekilde dizerseniz görünümü daha hoş olacaktır. Eğer isterseniz bonibonlu pastanızın üzerine renkli bonibonlar ile bir hayvan veya çiçek figürü yapabilirsiniz. Hazır hale gelmiş olan bonibonlu pastanızı yaklaşık 20 dakika kadar buzdolabında bekletelim ve ardından servis için sunum tabaklarına dilimleyelim. Afiyet olsun. |