Havuçlu Pasta İçin Malzemeler
Kreması İçin
Havuçlu Pasta Nasıl Yapılır? Derin bir kapta 2 su bardağı şeker ve 4 adet yumurtayı köpük olana kadar 5 dakika mikserle çırpın. Karışımın içine 2 su bardağı çekilmiş ceviz ve 2 su bardağı rendelenmiş havucu ekleyin ve 5 dakika daha çırpın. 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 su bardağı unu eleyerek karışımın içine dökün ve iyice karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve havuçlu pasta hamurunu fırın kabınıza dökün ve 5 dakika dinlendirin. Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın, 10 dakika ısıtın ve fırın kalıbınızı koyun. İlk 10 dakika kesinlikle fırının kapağını açmayın. Açarsanız hamurunuz söner ve kabarmaz. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Havuçlu pastanızın keki piştiyse fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kremanın Hazırlanışı 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı nişastayı bir tencereye koyun ve orta ateşte karıştırın. Yavaş yavaş 2.5 su bardağı sütü ilave ederek krema kıvamını alana kadar karıştırın. Kremanız hazır olduktan sonra 3 yemek kaşığı margarini ekleyip iyice karıştırın. Pastanın Birleştirilmesi Havuçlu pastanızın kekini ortadan ikiye ayırın. İlk katına hazırladığınız kremayı eşit şekilde dökün ve düzleştirin. İkinci katını üstüne koyarak kremayı sürün ve her yerini eşit bir şekilde kremayla kaplayın. Buzdolabında yaklaşık olarak 2 saat dinlendirin ve soğumasını bekleyin. Havuçlu pastanız hazır. Ekstra Bilgiler Havuçlu pasta, içeriğindeki havuç sayesinde beta-karoten ve lif kaynağıdır. Ayrıca ceviz içeriği ile de Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Bu nedenle hem lezzetli hem de besleyici bir tatlıdır. Havuçlu pastayı daha da zenginleştirmek için krema üzerine ceviz parçaları veya fındık serpebilirsiniz. Afiyet olsun. |