Un kurabiyesi tarifini okuduktan sonra, gerçekten de çay saatlerimizin vazgeçilmezi olduğunu düşündüm. Özellikle yumuşak dokusu ve lezzeti ile herkesin beğenisini kazanması çok doğru. Hamurun hazırlanması aşamasında tereyağı ve sıvı yağı birleştirirken, krema kıvamına gelene kadar çırpmak önemli. Peki, hamurun elinize yapışmaması için un miktarını ne kadar dikkatli ayarlamak gerekiyor? Ayrıca kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra tepside ne kadar bekletmeliyiz ki, yumuşak kalmaları sağlansın? Afiyet olsun demişsiniz ama ilk denemeyi yaptığımda nasıl bir sonuç alacağımı merak ediyorum!
Un kurabiyesi tarifini okuduktan sonra, gerçekten de çay saatlerimizin vazgeçilmezi olduğunu düşündüm. Özellikle yumuşak dokusu ve lezzeti ile herkesin beğenisini kazanması çok doğru. Hamurun hazırlanması aşamasında tereyağı ve sıvı yağı birleştirirken, krema kıvamına gelene kadar çırpmak önemli. Peki, hamurun elinize yapışmaması için un miktarını ne kadar dikkatli ayarlamak gerekiyor? Ayrıca kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra tepside ne kadar bekletmeliyiz ki, yumuşak kalmaları sağlansın? Afiyet olsun demişsiniz ama ilk denemeyi yaptığımda nasıl bir sonuç alacağımı merak ediyorum!
Cevap yaz