Orman Meyveli Çikolatalı Pasta Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- Kek İçin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Krema İçin
- 500 ml krema
- 1 paket krem şanti
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Orman Meyveli Sos İçin
- 300 gr dondurulmuş orman meyvesi (çilek, ahududu, böğürtlen, yaban mersini)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- Üzeri İçin
- 100 gr bitter çikolata
- Taze orman meyveleri (süsleme için)
Yapılışı:
Kek Hazırlığı:
- Fırını 180°C'ye ısıtın
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
- Yağlanmış kek kalıbına dökün
- 180°C fırında 30-35 dakika pişirin
Krema Hazırlığı:
- Kremayı soğuk çırpma kabında çırpın
- Pudra şekeri ve krem şantiyi ekleyip katı kıvam alana kadar çırpın
- Buzdolabında bekletin
Sos Hazırlığı:
- Orman meyvelerini tencereye alın
- Şekeri ekleyip kısık ateşte pişirin
- Mısır nişastasını az suyla açıp ekleyin
- Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin
- Soğumaya bırakın
Montaj:
- Soğuyan keki ikiye bölün
- Alt kata kremanın yarısını sürün
- Orman meyveli sosun yarısını ekleyin
- Üst katı kapatın
- Kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün
- Rendelenmiş bitter çikolatayı üzerine serpin
- Taze orman meyveleriyle süsleyin
- En az 2 saat buzdolabında dinlendirin
Not: Pastayı servis etmeden önce oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Dondurulmuş meyve yerine mevsiminde taze meyveler de kullanabilirsiniz.
|