Pasta kreması yaparken 1 litre sütün yeterli olup olmadığı konusunda merak ettiklerim var. Bu miktar, genelde 4-5 porsiyon pasta kreması için uygun görünse de, diğer malzemelerin oranları da bu durumu etkiliyor. Örneğin, yumurta sarısı ve un miktarlarını ne kadar ayarlamak gerektiğine dair bir fikrim yok. Ayrıca, süt miktarını artırmak gerektiğinde, diğer malzemeleri de nasıl dengelemem gerektiği konusunda bir öneri var mı? Krema kıvamını ve tadını nasıl etkileyebilir bu değişiklikler? Yüksek süt miktarının sululuk yaratma riski konusunda da bilgi verirseniz sevinirim.
Pasta kreması yaparken 1 litre sütün yeterli olup olmadığı konusunda merak ettiklerim var. Bu miktar, genelde 4-5 porsiyon pasta kreması için uygun görünse de, diğer malzemelerin oranları da bu durumu etkiliyor. Örneğin, yumurta sarısı ve un miktarlarını ne kadar ayarlamak gerektiğine dair bir fikrim yok. Ayrıca, süt miktarını artırmak gerektiğinde, diğer malzemeleri de nasıl dengelemem gerektiği konusunda bir öneri var mı? Krema kıvamını ve tadını nasıl etkileyebilir bu değişiklikler? Yüksek süt miktarının sululuk yaratma riski konusunda da bilgi verirseniz sevinirim.
Cevap yaz